Péče o těloPřírodní léčba

Osm nápojů, které pomohou detoxikovat játra a spálit tuky!

Proces detoxikace se nejlépe provádí ve chvíli, kdy spíte. To je totiž doba, kdy se tělo začíná regenerovat, a začínají se vytvářet nové tkáně. Podle tradiční čínské medicíny fungují játra jako hlavní detoxikační orgán. Ty fungují okolo jedné a třetí hodiny ráno. Proto je prospěšné, když se tyto detoxikační nápoje konzumují před spaním.

Detox těla, který pomůže

Navíc správná detoxikace těla udržuje optimální funkci metabolismu a může také snížit stres. Níže vám přinášíme osm skvělých nápojů, které můžete pít před spaním. Pomohou detoxikovat játra a také napomáhají urychlit proces spalování tuků. Jaké nápoje to jsou?

Růžový čaj

Je přínosem pro lidské tělo a také pro meridián, který souvisí s emocemi a pocity celkově. Zvyšuje cirkulaci energie, protože nedostatečný tok čchi může vyvolávat depresivní pocity. Snížení negativních emocí zajišťuje lepší spánek, který lidské tělo potřebuje pro detoxikaci. Navíc má vysoký obsah tříslovin, který eliminuje nahromaděné toxiny a zvyšuje krevní oběh v lidském těle.

Heřmánkový čaj

Heřmánkový čaj je jedním z večerních nápojů, které mají spoustu užitečných funkcí. Je trošku hořký a to kvůli obsahu seskviterpenových laktonů, které pomáhají játrům připravovat se lépe na detoxikaci. Heřmánkový čaj může také pozitivně působit na tělo, umí uklidnit nervy, pomáhá celkovému uvolnění a napomáhá k lepšímu usínání. Heřmánek má protizánětlivé účinky, které dále pomáhají lidskému tělu mírnit záněty.

Čaj ze Schizandry

Bobule Schizandry vytvoří chutný ovocný čaj, který může snadno chránit játra před mnoha škodlivými mezičlánky, které se vytvářejí díky detoxikačním cestám. Existuje mnoho studií, které ukazují významné hepatoprotektní schopnosti složek Schizandry jako například obsah lignanu. Kromě ochranných funkcí se předpokládá, že tyto bobule mají adaptogenní působení na celé tělo. To znamená, že pomáhá optimalizovat všechny procesy těl.

Čaj z máty peprné

Máta peprná je velmi užitečná bylina, která disponuje mnoha důležitými funkcemi. Je dobré tento čaj pít večer, protože pomáhá trávicím procesům díky velkému množství esenciálního oleje jako mentol a mentona. Máta pomáhá proti stagnaci jídla jako příznaku přejídání, který může vést k poruchám spánku. Vzhledem k tomu, že játra se rovněž zapojují do trávicího procesu, můžete si připravit skvělý čaj, který pomáhá s detoxikační a trávicí funkcí u jater.

Voda s citronem

Horká voda s citronem je nápoj, který mnozí z nás pijí ráno. Nastartují tak metabolismus, pročistí celkově celé tělo. Funguje skvěle také před spaním, protože pomáhá během noci odstraňovat toxiny z krve. Citronová voda funguje nejlépe, když je horká. Studená může tělu způsobit šok a odvádět teplo z trávicího systému.

Čaj z cicimku datlového (jujube)

Tato čínská bylina pomáhá vyživovat krev v játrech a skvěle pomáhá při detoxikaci a spalování tuků. Napomáhá také zklidnit mysl, zmírňuje stres, což přispívá k dosažení kvalitního spánku, který je nezbytný pro správnou funkci jater. Jde o bylinu, která také posiluje slinivku břišní.

Ovesný čaj (čaj z ovesných vloček)

Z ovesných vloček je možno si připravit skvělý čaj. Ten obsahuje vysokou úroveň vitamínů, minerálů a dokonce také bílkovin nazvaných aveniny. Ty jsou užitečné pro první i druhou fázi detoxikace jater. Během tohoto procesu se spotřebovává spousta živin. Jde navíc o další bylinu, která pomáhá stabilizovat emoce a uklidnit mysl.

Čaj z kořene lotusu

Další bylinka, která je přínosná pro výboru čaje. Ten můžete konzumovat večer před spaním. Tato bylinka je užitečná ve chvíli, kdy jste ve stresu, cítíte úzkost nebo máte jakékoliv problémy s usínáním. Navíc umí také uklidnit bušení srdce. Do tohoto čaje přidat také levanduli, což pomůže snížit úzkost a uklidnit nervy.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button