Péče o těloZdravé tipy

Zázvorová koupel očistí vaše tělo

Zázvor patří mezi mimořádně zdravé ingredience. Je považován za nejlepší surovinu pro detoxikaci těla. Obsahuje řadu prospěšných látek a antioxidantů, které chrání tělo proti škodlivými vlivy a před působením zánětů. Dnes vám představíme návod na detoxikační koupel pro očistu vašeho těla.

Detoxikační koupel plná minerálů

koupelVytvořit si relaxační koupel plnou minerálů a nádherných vůní, není nic složitého. Během relaxace navíc krásně očistíte tělo a zbavíte se škodlivin. Naší další hlavní přísadou kromě zázvoru bude sůl na minerální bázi. V našem případě použijeme přímo hořkou sůl, ale vy si do koupele můžete zvolit i jiný typ či složení.

Příprava detoxikační lázně se zázvorem:

  • ½ šálku strouhaného zázvoru nebo prášku
  • pár kapek éterického oleje s vůní zázvoru
  • prázdný čajový filtr nebo sáček
  • 1 šálek hořké soli nebo jiné minerální látky

Napusťte vanu horkou vodou a přidejte zázvor, sůl a éterické oleje. Nechte zhruba 5 minut vylouhovat a poté ve vaně zhruba 20 minut relaxujte. Po celé proceduře se osušte a chvíli odpočívejte v posteli nebo na pohovce. Pokud se budete během dne více potit, je to v pořádku. Dodržujte však pitný režim. Detoxikační kúru si dopřejte i několikrát do týdne, dle vašich potřeb.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button