NávodPéče o těloPřírodní léčba

Vyzkoušejte tyto 4 nápoje pro lepší spánek a spalování

Obezita je problém, který trápí mnoho lidí. Snad každý z nás někdy bojoval s nějakým tím kilogramem navíc. Dalším problémem, který trápí populaci je nespavost či poruchy spánku. Snad každý z nás se někdy převaloval v posteli a ne a ne usnout. Stává se vám to často? Máte problémy s usínáním? Budíte se několikrát za noc? Probouzíte se celí rozlámaní a pořád unavení?

Nespavost a přírůstek na váze

Bohužel, nespavost a problémy se spánkem jde ruku v ruce s přírůstkem hmotnosti. Tyto dva důvody se spojují a vyřešíte-li jeden, vyřešíte často i druhý. Samozřejmě nezhubnete deset a víc kilo, ale určitý úbytek se objeví. Nedostatek spánku je spojen se špatnou regulací hladiny glukózy v krvi a zvyšuje se denní hladina kortizolu.

Zvýšená hladina cukru v krvi způsobuje nadprodukci inzulínu a následnou inzulínovou rezistenci, která může vést až k obezitě. A co víc, vysoké hladiny kortizolu zase zvyšují viscerální tuk. Následující čtyři nápoje se primárně využívají pro lepší spánek, ale zaměří se také na lidský metabolismus. Pomáhá tělu relaxovat, cítit se syté. To může pomoci před nočním nájezdem na lednici. Jaké nápoje mohou pomoci?

Jablečný nápoj

Ingredience:

  • 1 kus jablka
  • 2 čajové lžičky čisté a 100% psyllium vlákniny
  • ¼ čajové lžičky skořice (prášek)
  • 1 šálek studené vody

Postup:

Nakrájejte jablko na plátky a smíchejte s vodou. Dejte do velké mísy a přidejte psyllium a skořici. Pijte ihned po namíchání, předtím, než půjdete spát.

Jak tato směs pomáhá?

Jablko – obsahuje pektin což omezuje vstřebávání tuků ze žaludku a obsah antioxidantů snižuje oxidační stres.

Psyllium – pomáhá jídlu přesouvat se přes trávicí trakt rychleji, snižuje dále vstřebávání tuků a poskytuje pocit sytosti.

Skořice – pomáhá regulovat hladinu cukru v krvi. Také zlepšuje metabolismus a dokonce pomáhá spalovat tuk a snižovat chuť k jídlu.

Nápoj s aloe vera a třešněmi

Ingredience:

  • 1 unce aloe vera šťávy
  • 2 – 4 unce trpké třešňové šťávy
  • Studená voda

Postup:

Smíchejte třešňovou šťávu s aloe vera a dejte do vysoké sklenice. Dolijte vodou, pečlivě promíchejte a konzumujte.

Jak tato směs pomáhá?

Aloe vera – jeho rostlinné steroly snižují tukové usazeniny v těle, zejména břišní tuk. Tento poznatek je podpořen několika laboratorními studiemi na obézních potkanech.

Trpká třešňová šťáva – zvyšuje hladinu melatoninu, hormonu, který reguluje cyklus spánku a bdění. Pomáhá také snižovat zadržování vody v těle díky protizánětlivým vlastnostem.

Zázvorovo – citronový nápoj

Ingredience:

  • 1 polévková lžíce čerstvě nastrouhaného zázvoru
  • 5 – 10 plátků okurky se slupkou
  • 6 uncí vody
  • Šťáva z 1 citronu
  • Špetka himálajské soli

Postup:

Smíchejte okurku se strouhaným zázvorem a vodou dokud nebude celá směs hladká. Přidejte citronovou šťávu a himálajskou sůl. Vše dobře promíchejte a ihned pijte.

Jak tato směs pomáhá?

Zázvor – je známý díky svým silným trávicím vlastnostem a řada studií ukazuje, že je velmi účinný v regulaci cukrovky a glukózy. Je také velmi silným protizánětlivým prostředkem a může dokonce pomoci snížit hladinu kortizolu a spalovat tuky.

Okurka – má vysoký obsah vlákniny a vážou se zde mastné kyseliny, což snižuje celkový příjem tuku.

Citronová šťáva – detoxikuje a alkalizuje vaše tělo, které také ničí bakterie a viry. Snižuje také vysoký tlak a zlepšuje celkově kardiovaskulární zdraví.

Teplé mléko s muškátovým oříškem

Ingredience:

  • 1 šálek plnotučného mléka
  • 1 – 2 čajové lžičky medu
  • Špetka čerstvě nastrouhaného muškátového oříšku

Postup:

Zahřejte mléko, poté do něj přidejte med a nastrouhaný muškátový oříšek. Pijte ihned.

Jak tato směs pomáhá:

Mléko – obsahuje aminokyselinu tryptofan, který pomáhá stimulovat spánek a poskytuje pocit uvolnění, protože podporuje tvorbu serotoninu. Také obsahuje vápník a vitamín D, což stimuluje ztrátu hmotnosti, zatímco nedostatek živin způsobuje opačný účinek.

Med – zajišťuje trvalou zásobu cukru a na rozdíl od jiných cukrů nezpůsobuje problémy.

Muškátový oříšek – je bohatý na hořčík, což je základní minerální látka, která pomáhá vašemu tělu snižovat nervové napětí. Také stimuluje uvolňování serotoninu, který mění na melatonin, což podporuje lepší spánek.

Zdrojlepší spánek

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button