Péče o těloPřírodní léčba

2 jednoduché recepty, které nahradí léky na cukrovku

Lidí s cukrovkou neustále přibývá, den za dne roste počet lidí, kteří trpí tímto onemocněním. Jen tak pro představu ve Spojených státech je to 9,3% populace, u které byla diagnostikována cukrovka. V Kanadě je to 6,8% populace. Každý rok v Severní Americe je hlášeno 1,6 miliónů nových případů diabetu. Diabetes se klasifikuje na dva typy.

Diabetu 2. typu je možno předejít

Převážná většina lidí se nerodí s poškozenou slinivkou břišní, ta se poškozuje během života a to obvykle nesprávným zacházením. Lidé si zvykli na zpracované potraviny, na cukr, nezdravé potraviny. To všechno způsobuje nemoci. To je přínosem pro farmaceutické společnosti, jelikož ty vyrábí různé léky, které na tyto problémy pomáhají. Dnes již existují pilulky na vše, na cukrovku nevyjímaje.

V roce 2014 provedla University College v Londýně studii, ve které se ukázalo, že inzulín pomohl, ovšem cílem léčby nebylo snížit hladinu cukru v krvi, ale jen zabránit komplikacím a problémům. Je víc než alarmující, že tato nemoc se začíná projevovat u dospívajících a dětí. Diabetu 2. typu je možno zabránit. To je velmi pozitivní zpráva.

Devět z deseti

Stačí několik jednoduchých kroků a cukrovce druhého typu se můžete vyhnout. Stačí se vyhnout kouření, více se pohybovat, udržet pod kontrolou svou váhu, jíst zdravě. Cukrovka druhého typu je stav, ve které se tělo stává necitlivé na inzulín. Vzhledem k této necitlivosti je nutno přistoupit k léčbě. Můžete vyzkoušet tyto způsoby, jak podpořit vaše tělo a hlavně hojení slinivky břišní.

Co jíst?

Existuje mnoho potravin, které podporují produkci inzulínu, kontroluje hladinu cukru v krvi a stimuluje chemické reakce. Vaše buňky jsou tak citlivější na inzulín. Mezi tyto potraviny patří skořice, losos, cibule, jablka, brokolice, jablečný ocet, hořká melounová šťáva, zelený čaj, extra panenský olivový olej, ořechy a podobně.

Čeho se vyvarovat?

Naopak je dobré vědět, kterým potravinám se v rámci podpory slinivky břišní vyvarovat. Vyhýbejte se smaženým potravinám, mraženým pokrmům, umělým sladidlům, zpracovaným potravinám, sodě, pizze, nachos a dalším podobným potravinám. Kromě toho existují dvě jednoduché šťávy, které lidskému tělu pomohou zachovat zdraví a udržet ho.

Špenátovo – celerová šťáva

Ingredience:

  • 3 hrsti špenátu
  • 1 zelené jablko
  • 1 okurka
  • 2 stonky celeru s listy
  • 1 mrkev

Postup:

Oloupejte mrkev a zelené jablko, které navíc ještě zbavte semínek. Do mixéru dejte mrkev, jablko, špenát a celer. Přidejte ostatní ingredience a mixujte, dokud nebude směs krásně hladká. Špenát je bohatý na hořčík, což je minerál, který pomáhá regulovat hladinu cukru v krvi. Celer je zase naložen draslíkem, který je nezbytný pro váš metabolismus. Jablka zase pomáhají z těla odstraňovat toxiny a podporují zdravý růst bakterií v trávicím systému a podporují hubnutí.

Hroznovo – pomerančový nápoj

Ingredience:

  • ½ šálku čerstvé šťávy z červených hroznů
  • ¾ šálku jemně nasekaných jablek
  • 1 šálek jemně nasekaných pomerančových kousků
  • 4 lžičky náhražky cukru (nemusíte dávat)
  • 2 lžičky citrónové šťávy
  • Sodu (volitelné)

Postup:

Vezměte všechny přísady a dejte je do mixéru. Míchejte do doby, než bude vše hladké. Směs dejte do čtyř sklenic. Přilijte ½ láhve do každé sklenice. Z receptu vzniknou čtyři sklenice a měl by být konzumován bezprostředně po smíchání.

Jak to pomáhá proti cukrovce?

Slupky červených hroznů obsahují antokyany – flavonoidy antioxidanty. Ty snižují riziko vzniku diabetu. Ostatní složky obsahují také velké množství vitamínu C, který zabraňuje hromadění cukru v ledvinách. Dále obsahují také vlákninu.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button