Péče o těloPřírodní léčbaZdravé tipy

9 zdravotních problémů, na které pomůže citronová šťáva

Pro mnohé je právě káva to první, po čem sáhnou, když se probudí. Mnohdy si bez šálku ranní kávy vůbec svůj život neumíme představit. Ovšem co takhle vyměnit jí za sklenici vody s citronem? Citronová šťáva má strukturu, která je podobná trávicím šťávám v našem žaludku. Pití citrónové šťávy pomáhá produkovat žluč, která pomáhá trávicímu systému. Citronová voda pomůže zmírnit trávení a uklidnit tak podrážděný žaludek.

Pomáhá detoxikovat tělo

Kyseliny v citronové šťávě pomáhají tělu v trávení živin. Pomáhá také ve stabilizaci hladiny inzulínu. A ve chvíli, kdy je hladina inzulínu stabilní, pomáhá tělu vstřebávat živiny, které jsou důležité. Citron má detoxikační vlastnosti, a když jej přidáte do vody, pomůže odstranit z pokožky a těla toxiny.

Podporuje hubnutí

Studie, které se prováděly na zvířatech, prokázaly, že polyfenoly antioxidantů, které v citronu najdete, mohou výrazně snížit přírůstky hmotnosti a zlepší inzulínové rezistence. Tyto studie naznačují, že stejné výsledky se mohou objevovat také u lidí.

Snížení krevního tlaku

Závratě, nevolnost, vysoký krevní tlak, to všechno se může objevovat. Pomůže citronová voda. A jak je to možné? Díky draslíku. Citron obsahuje draslík, a když budete pít vodu s citronem, pomůžete zmírnit stres, srdeční problémy a také vysoký krevní tlak.

Brání ledvinovým kamenům

Kyselina citronová, kterou najdete v citronech, by měla pomáhat bránit ledvinovým kamenům. Zvýšený příjem kyseliny citronové může snížit riziko nových ledvinových kamenů. Pít vodu s citronem umožní tělu získávat víc kyseliny citronové a zvýšit tak denní příjem vody. To může pomoci zabránit ledvinovým kamenům.

Pomáhá s kožními problémy

Citron je navíc také antibakteriální, může tak pomoci k hojení ran na kůži a kousnutí. To může zmírňovat zánět, zarudnutí, otoky, ekzémy a úpal. Citron může pomoci odstranit černé tečky a také pomoci s drobnými vráskami. Pokožka se bude krásně lesknout!

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button