Péče o těloPřírodní léčba

Top 5 domácích léků k odstranění kožních výrůstků

Kožní výrůstky jsou malé a benigní a zdají se být pro mnoho lidí zcela běžné. Objevují se většinou na očích víčkách, v podpaží, na krku nebo pod prsy. I když jsou obvykle zdraví neškodné, většinou je lidé chtějí odstranit. Jde o estetický problém, který se mnohým lidem nelíbí.

Odstranění kožních výrůstků

Je možno odstranit kožní výrůstky a to úplně bezpečným a přirozeným způsobem. Přinášíme vám pět přírodních léků, které vám mohou pomoci zbavit se kožních výrůstků rychlým a jednoduchým způsobem.

Jablečný ocet

Tento velmi všestranný fermentovaný ocet je antibakteriální a také protizánětlivý. Je skvělou volbou pro odstraňování kožních výrůstků. Nejprve důkladně umyjte a osušte oblast okolo výrůstků. Na vatový tamponek aplikujte jablečný ocet a ten umístěte na kožní výrůstek a nechejte působit asi patnáct minut. Tento postup opakujte třikrát denně, dokud kožní výrůstek neztmavne a neodpadne. Aby vatový tamponek nepadal, můžete jej přichytit obvazem. Jablečný ocet nedoporučujeme používat pro ošetření kožních výrůstků v oblasti očí.

Tea tree olej

Tea tree olej poskytuje bezbolestný způsob, jak odstranit kožní výrůstky z těla. Tento olej má protiplísňové, antibakteriální a antivirální vlastnosti a také vysušuje kožní výrůstky tak, aby samy odpadly. Namočte čistý vatový tamponek do vody a kápněte na něj tři kapky tea tree oleje. Pokožku očistěte, zejména pak oblast okolo kožního výrůstku, vysušte. Použijte vatový tamponek, kterým budete potírat oblast třikrát denně. Je důležité použít vodu, protože tea tree olej by měl být zředěný. Jinak může hrozit podráždění pokožky.

Česnek

Česnek je skvělým léčebným přírodním přípravkem, který se může pochlubit antibakteriálními, antivirotickými, protiplísňovými a protizánětlivými vlastnostmi. Šťáva, která se uvolní z drceného česneku, může pomoci odstranit jako kožní bradavice, tak i kožní výrůstky během několika týdnů.

Jeden stroužek česneku rozdrťte a namočte vatový tamponek. Položte na kožní výrůstek a připevněte obvazem. Ráno oblast pořádně omyjte, abyste se zbavili silného zápachu. Tento postup opakujte s dvoudenní přestávkou, aby se snížilo riziko podráždění pokožky.

Citronová šťáva

Citronová šťáva je silné antiseptikum, obsahuje kyselinu citronovou, která pomáhá vysušit kožní výrůstky rozkladem buněk. Vezměte polovinu čerstvého citronu a přeneste na vatový tamponek. Použijte jej přímo na kožní výrůstek a nechejte působit. Poté pořádně omyjte. Opakujte až třikrát denně a to do doby, než kožní výrůstky nezmizí.

Oreganový olej

Oreganový olej je fantastickým přípravkem, který má antifungální vlastnosti. Ty mohou poskytovat úlevu od několika kožních problémů a to včetně kožních výrůstků. Vytvořte si i vy domácí olej z oregana. Jak? Smíchejte čerstvé oregano s olivovým olejem. Můžete tento olej zředit ještě například jojobovým olejem.

Použijte tento olej přímo na pokožku a to třikrát denně. Nechejte volně uschnout a poté překryjte obvazem nebo obinadlem. Opakujte denně, dokud kožní výrůstek sám neodpadne.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button