Jídlo a stravováníPéče o těloPřírodní léčba

20 nejlepších potravin, které pomohou od bolesti

Bolest je velmi nepříjemná a je znakem, že se v lidském těle něco děje; že v něm není něco v úplném pořádku. Jde o chemický signál, který upozorňuje na to, že v lidském těle bylo něco poškozeno, a je tak nutno to opravit a změnit. Stačí si vzít pilulku a je po problému. Je možno to řešit jinak?

Různé druhy bolesti

Bolest zubů, bolest zad, bolest hlavy, svalů nebo kloubů. Bolest může často ochromit vaše běžné činnosti, což není vůbec nic příjemného. Mnoho lidí spoléhá na léky. Vždyť ty umí velmi dobře pomoci od bolesti. Jenže lidé zapomínají, že v sobě mají mnoho chemických látek, které nejsou vždy k tělu příznivé.

U někoho se zase mohou projevovat nepříjemné vedlejší účinky, léky mohou být problém například při řízení auta nebo se také nemusí snášet s ostatními léky, které běžně na nějakou nemoc užíváte. Jenže jak se bolesti zbavit, když se objeví? Pilulka je přece ta nejspolehlivější.

Vyzkoušejte pomoc přírody! Různé přírodní léky mohou pomoci od různých bolestí. Takže dříve, než opět sáhnete po pilulce proti bolesti, doporučujeme dřív sáhnout po nějakém tom přírodním léku. Přinášíme seznam potravin, které vám mohou pomoci od bolesti.

Zázvor jako lék na bolest svalů

Podle jedné dánské studie má právě zázvor schopnost snížit bolesti svalů a kloubů až o 63 %. Kromě toho zázvor může působit také na otoky zejména díky své aktivní složce, kterou známe pod názvem gingerol. Konzumujte jednu čajovou lžičku zázvoru denně, abyste předešli této bolesti.

Česnek proti bolesti zubů

Odborníci doporučují žvýkání česneku jako účinný lék proti bolesti zubů a dásní. Česnek obsahuje eugenol a má anestetické vlastnosti. Chcete-li regulovat hladinu cukru v krvi a snížit také vysoký cholesterol, doporučuje se přidávat do jídla ¼ čajové lžičky česneku.

Jablečný ocet jako lék na pálení žáhy

Před jídlem je dobré popíjet jednu lžičku jablečného octa ve skleničce vody. Díky tomu, že budete tuto směs konzumovat po celý den, vyloučíte kyselý reflex. Odborník v oblasti gastro medicíny a nemoci trávicího ústrojí tvrdí, že jablečný ocet obsahuje kyselinu jablečnou a vinnou. Ta je prospěšná pro trávení bílkovin a tuků.

Česnek jako lék na bolest uší

Do ucha kápněte dvě kapky česnekového oleje, abyste se zbavili bolesti v uchu. Tento postup opakujte po dobu pěti dní. Česnek má velmi silné účinné látky, včetně selenu a síry, které jsou známé svou schopností ničit bakterie a eliminovat bolest. Pro přípravu česnekového oleje nakrájejte tři stroužky česneku a smíchejte s ½ polévkové lžíce olivového oleje, mírně vařte po dobu dvou minut.

Třešně jako lék na bolest hlavy a bolesti kloubů

Bolest hlavy, artritida nebo dna jsou nejčastějšími problémy, jež denně trápí mnoho lidí. Tyto bolesti jsou velmi nepříjemné a je nutno je řešit. Třešně můžou pomoci léčit bolesti hlavy a bolesti kloubů. Stačí, když budete jíst jednu misku třešní každý den. Podle studií jsou třešně dokonce desetkrát lepší než ibuprofen a aspirin.

Ryby versus bolesti břicha

Asi 230 gramů ryb za týden může pomoci léčit syndrom dráždivého tračníku (IBS), poruchy trávení a nespecifických střevních zánětů (IBD). Zároveň pomáhá zabránit vzniku křečí, zánětu a bolesti břicha. Konzumujte lososa, pstruha, tuňáka, sledě, makrely a sardinky.

Jogurt na obtíže PMS

Premenstruační syndrom (PMS) působí na nervový systém, který je citlivý a hladina estrogenu a progesteronu kolísá nahoru a dolů. Odhaduje se, že tímto syndromem trpí víc než 80 % žen. Snížit příznaky PMS až o 48 % se podaří, když budete konzumovat dva šálky jogurtu denně. Jogurt je bohatý na vápník, který má schopnost uklidnit nervy a hormonální bolest.

Kurkuma jako lék na chronickou bolest

Podle studií je kurkuma třikrát účinnější než ibuprofen, aspirin a naproxen. Doporučuje se tedy konzumovat denně. Stačí vám k tomu ½ čajové lžičky každý den. Tu smíchejte například se zeleninou, masem, drůbeží, rýží a podobně.

Oves jako lék na endometriální bolesti

Endometrióza je výstelka dělohy, která může růst ven, a způsobit tak silnou bolest. Oves má právě velmi dobrou schopnost odstranit tuto bolest a to až o 60 %. Oves nemá žádný lepek, a tak velmi účinně odstraňuje zánět.

Sůl proti bolesti nohou

Namočte nohy do vody se solí a nechejte působit dvacet minut. Tuto léčebnou kúru opakujte po dobu čtyř dní. Sůl pomáhá odstraňovat záněty, otoky, bakterie a mikroby.

Ananas jakožto lék na trávení

Experti z California Stanford University tvrdí, že jeden šálek šťávy z ananasu může pomoci odstranit nafouknutí za tři dny. Tato šťáva obsahuje enzymy, jež mohou pomoci zlepšit trávení.

Máta peprná jako lék na bolavé svaly

Chcete-li uvolnit všechny své svaly, namočte je do vody, do které přidáte deset kapek máty peprné. Tato příjemná terapie umí zlepšit o 25 % všechny bolesti, a to dokonce lépe než léky.

Hroznové víno na TLC

Podle státní univerzity v Ohiu může jeden šálek hroznového vína denně uvolnit krve v poškozených tkáních, čímž se zlepší tok krve.

Rajčatová šťáva jako lék na křeče v nohou

Křeče v nohou jsou velmi nepříjemné a mohou být způsobeny nedostatkem draslíku, diuretiky nebo častým cvičením. Chcete-li si pomoci od křečí v nohou, měli byste konzumovat větší sklenku rajčatového džusu denně.

Káva jako lék na migrénu

Migrény jsou velmi nepříjemné a podle National Headache Foundation umí káva eliminovat migrénu a to až o 40 %.

Len jako lék na bolest hrudi

Vědci dokázali, že tři polévkové lžíce mletého lnu denně mohou pomoci odstranit bolesti hrudi. Stačí je využívat po dobu tři měsíců. Ideální je, když tento mletý len smícháte s jogurtem, ovesnými vločkami, smoothies nebo s vegetariánskými dipy.

Med jako lék na vředy v ústech

Jestliže zjistíte, že se ve vašich ústech objevují vředy, je nutno s tím něco dělat. Stačí aplikovat med, jenž má velmi silné enzymy a může pomoci vředy v ústech vyléčit o 43 % rychleji, než kdybyste využili běžné mastičky.

Borůvky jako lék infekce močového měchýře

Studie provedená univerzitou Rutgers ukázala, že jeden šálek borůvek denně může pomoci snížit infekce močového měchýře až o 60 %.

Křen jako lék na rýmu a ucpaný nos

Stačí jedna čajová lžička křenu dvakrát denně a rýma spolu s ucpaným nosem vás již nebudou trápit.

Voda jako lék na bolest ve tkáních

Podle odborníků voda ředí bolest v tkáních. Může také pomoci promazávat klouby, pomáhat od blokace chrupavky a podobně.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button