OstatníPéče o těloZdravé tipy

11 výhod citronové vody, které jste neznali

Mnoho zdravotních odborníků doporučuje pít sklenici vody s citronem. Všichni víme, že má mnoho zdravotních účinků, které skvěle pomáhají lidskému tělu. Pití sklenice teplé vody s citronem každé ráno je pro lidské uzdraví velmi dobré. A proč?

Pití sklenice vody s citronem

Voda je pro zdraví velmi dobrá, udržuje tělo hydratované a pomáhá odplavit škodlivé toxiny pryč. Citron je naproti tomu skvělým zdrojem živin například vápníku, draslíku, železa, hořčíku, vitamínu A, C a B komplexu. Rovněž obsahuje proteiny a sacharidy, které tělu pomáhají.  Kyselina citronová je silně antibakteriální, antivirová a posiluje imunitu, pomáhá vás udržovat zdravé. Těžit z výhod citronu je jednoduché, stačí vymačkat šťávu z poloviny citronu do čisté sklenice a přidat vlažnou vodu. Chcete-li, můžete přidat také trochu medu. Tento jednoduchý nápoj pijte ihned ráno, na lačno. Se snídaní pak počkejte 15 – 30 minut.

Jaké další výhody má citronová voda? Přinášíme vám některé výhody!

Zlepšuje trávení

Jedním z hlavních systémů v našem těle je trávicí systém. K tomu, aby správně pracovalo, stačí konzumovat vodu s citronem. Uvnitř citronu najdete pektinová vlákna, která pomohou stimulovat trávicí systém. Denní dávka sklenice teplé vody s citronem pomáhá zmírnit příznaky poruchy trávení jako například nadýmání, říhání nebo pálení žáhy.

Pomáhá v hubnutí

Ve chvíli, kdy chcete hubnout, je nutno provést velmi zásadní změny ve svém životě, musíte změnit životní styl, zdravě a pravidelně jíst a začít se pohybovat. Kromě toho vám může pomoci také voda s citronem. Konkrétně citronová voda urychluje metabolismus a kromě toho může potlačit chutě.

Čistí pleť

Vitamín C, který je v citronu, obsahuje antioxidanty a pomáhá bojovat s volnými radikály, aby vaše pleť vypadala svěží a čistá. Dostatek vitamínu C z citronové vody pomáhá tělu při výrobě kolagenu, což je důležité při vyhlazení vrásek v obličeji. V nedávné studii, která byla zveřejněná v časopise American Journal of Clinical Nutrition, se ukázalo, že pravidelná konzumace vitamínu C vede k mladší pleti, která je bez vrásek.

Zabraňuje onemocnění

Zdravotní problémy jako nachlazení a horečka se mohou snadno léčit a to s pomocí pravidelné konzumace citronové vody. Citrony jsou plné vitamínu C a ten může skvěle bojovat s bakteriemi a infekcemi. Umožní to tělu bojovat proti těmto nemocem a problémům.

Vyrovnává hladinu pH

Ačkoliv má citron kyselou chuť, nezpůsobuje kyselost uvnitř organismu. Pomáhá tak stabilizovat pH rovnováhu v těle a vytvoří alkalizaci. To bude pomáhat vašemu trávicímu systému, který bude fungovat ještě lépe. Citronová voda pomáhá zlepšit celkové zdraví, reguluje nerovnováhu cholesterolu a může pomoci léčit problémy diabetu.

Rehydratace těla

Citrony byly použity na oživení organismů a zvýšení energie. Citrony jsou bohaté na elektrolyty a jsou tak ideální pro rehydrataci organismu, doplnění ztracených tekutin. Citronová voda je skvělý způsob, jak tělo rehydratovat po cvičení, pocení a podobně.

Zlepšuje zrak

Rodiče nám často jako dětem říkali, že mrkev je dobrá na oči, že je nutno ji pravidelně konzumovat. V dnešní době mohou rodiče nahradit mrkev za citrony. Citrony jsou citrusové plody, jsou naložené antioxidanty a vitamínem C a tato kombinace má schopnost chránit oko před makulární degeneraci šedého zákalu.

Stimulace jater

Chcete-li zlepšit celkový zdravotní stav, pak myslete také na péči o vaše játra. Zdá se, že konzumace citronové vody je jedním z nejlepších způsobů, jak optimalizovat činnost jater. Kromě odstraňování toxických látek obsahuje citron také kyselinu citronovou, která umí neutralizovat účinky špatných bakterií.

Bohaté na draslík

Všichni víme, že v banánech je mnoho draslíku, ovšem ukazuje se, že citrony obsahují také velké množství tohoto důležitého minerálu. Kromě toho musíme zdůraznit, že tento minerál v citronové vodě pomáhá optimalizovat činnost ledvin, srdce, svalů a mozku.

Snižuje zánět

Ať už je zánět vnitřní či vnější, vaše tělo bude bojovat rychleji a efektivněji, pokud budete denně konzumovat citronovou vodu. Dokonce může pomoci snížit šance na zánět, který se může objevit v budoucnu. Citrony mají tendenci snižovat tělesnou kyselost, sníží kyselinu močovou v organismu.

Vyměňte ranní kávu za citronovou vodu

Mnozí lidé si neumí den představit bez kávy, jde o ranní rituál, který lidé používají, aby se probrali a nastartovali energetickou hladinu. Pravdou je, že účinky kávy člověk cítí rychle, nicméně poté je pokles energie rovněž velmi rychlý. Budete-li ráno popíjet raději citronovou vodu místo ranní kávy a to po dobu patnácti dní, všimněte si, že jste svěží, bdělí a energie máte po celou dobu.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button