Přírodní léčbaZdravé tipy

Trápí vás kašel? Přinášíme chutný, efektivní a zcela přírodní sirup!

Čas od času každého z nás potrápí kašel. A ten ovlivní celý náš den, namáhá krk, hlasivky, nutí nás neustále kašlat, dráždí krk a často nás budí i během noci. Vyléčit kašel lze poměrně snadno s pomocí různých sirupů, prášků, kapek proti kašli, které najdete v lékárně. Všechny tyto přípravky jsou vyrobeny farmaceutickými společnosti a je v nich tedy chemie. Pokud jste vyznavači přírodní medicíny, pak i vy můžete vyléčit kašel pomocí přírody. Ptáte se, jak? S tímto přírodním sirupem!

Pomůže příroda

Jestliže patříte do skupiny lidí, kteří dávají přednost přírodním metodám léčby, pak pro vás bude tento článek velmi zajímavý. Samozřejmě v mnohém pomáhají farmaceutické léky, které jsou zásadní. Jsou však nemoci a neduhy, které se dají vyléčit s pomocí přírody. Určitě znáte mnoho přírodní léků a takzvaných „babských rad“ na nejrůznější problémy. My přinášíme přírodní sirup, který pomáhá odstranit bolest v krku a kašel.

kašel

Přírodní lék na kašel

Sirup obsahuje med a šalvěj. Tento lék můžete využít jako sirup na bolest v krku, můžete jím oplachovat ústa, jelikož má antibakteriální a protizánětlivé účinky. Med je velkým přínosem, má mnoho zdravotních účinků, které jsou dobře známy. Proto, spojíte-li med a šalvěj, vznikne z toho opravdu účinný lék, který bojuje s kašlem. Stačí k tomu čerstvé lístky šalvěje a med.

Ingredience:

  • Šálek čerstvých lístků šalvěje
  • Šálek medu
  • Sklenice s těsným víkem

Příprava:

Lístky šalvěje omyjte a pak je nechte oschnout. Odstraňte stopku, k přípravě využijete jen lístky šalvěje. Nasypte lístky šalvěje do sklenice a přidejte k nim šálek medu. Listy se ponoří do medu. Jakmile jsou lístky důkladně nasáté, vezměte čistou dřevěnou lžíci a ingredience smíchejte. Nádobu s víkem pevně uzavřete a nechte působit po dobu jednoho týdne. Nezapomeňte jednou denně celou směs promíchat. Třetí den začnou být listy suché a med se začne rozpouštět. Nejpozději sedmý den odstraňte ze směsi šalvěj. Zbývající med přelijte do nádoby, kterou dobře uzavřete a dejte jí do lednice. Tento sirup je možno využívat dlouho, vydrží dlouhou dobu, jelikož med je konzervační.

Jak tento sirup konzumovat?

Tento přírodní sirup konzumujte v dopoledních hodinách kdykoliv, kdy vás bude bolet v krku. Konzumovat jej můžete různě. Můžete si denně dávat několik lžic či přidat jednu lžíci do šálku horké vody s citrónovou šťávou. Jde o přírodní lék, který má skvělé účinky. Vyzkoušejte jej!

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button