Jídlo a stravování

Nakažené hovězí maso: Více než 75 tun masa mohlo obsahovat E. coli

Důvěřujete obchodním řetězcům? Většina lidí ano a každý den zde nakupuje potraviny pro sebe a svou rodinu. Někdy se to ovšem může velmi vymstít a skvělým příkladem je událost, která se v minulém roce udála na západě. Jedná se o jeden z dalších důkazům, jak si velkododavatelé váží více vlastního zisku, než lidského zdraví. Velký distributor masa v Nebrasce stáhl z prodeje více než 75 tun mletého hovězího masa a masných produktů. Ty totiž mohly být kontaminovány bakterií E. coli.

E. coli je potenciálně smrtící bakterie, která může způsobit krvavý průjem, dehydrataci organismu, křeče v břiše a to až dva až osm dní po kontaktu. Někteří lidé se zotaví během týdne, jiným může hrozit selhání ledvin zvané hemolyticko–uremický syndrom, který postihuje starší osoby a děti mladší pěti let.

Nakažené maso rozesláno k prodejcům

E.coliPodle USDA bylo hovězí maso produkováno u všech amerických masných firem v Omaze a odesláno do maloobchodních sítí po celé zemi. Problém se objevil 30. října, kdy byl testovaný vzorek na E. coli pozitivní. USDA říká, že se neobjevily dosud žádné nemoci spojené s masem.

Maso se prodávalo v balíčcích o váze 60 a 80 liber. Bylo dodáno 16. října a poté dodáváno a prodáváno maloobchodníkům na celostátní úrovni. USDA se bojí, že někteří lidé, kteří si toto maso koupili, jej mohli dát do mrazáku a neuvědomili si, že bylo staženo z prodeje. Lidé, kteří si tento výrobek koupili by jej měli vrátit do obchodu, kde si daný výrobek koupili.

Podobné případy se bohužel stávají i u nás. Pokud nakupujete maso, vždy si hlídejte ověřeného dodavatele, v opačném případě vám může hrozit, že budete mít v mrazáku infikované maso a ani o něm nebudete vědět.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button