DetoxikaceJídlo a stravováníKrásaPřírodní léčbaZdravé tipy

Bobkový list a olivový olej – zjistěte, jak vám mohou pomoci a proč byste je měli začít používat už dnes

Zdá se vám tato kombinace podivná? Možná trochu je, ale když zjistíte, co dokáže udělat s vaším tělem, budete naprosto nadšení. Dnes vám ukážeme recept na zázračný léčivý olej, který si vyrobíte během chvilky doma a který vám pomůže zbavit se celé řady zdravotních potíží.

Už naše babičku na léčivou sílu bobkových listů hodně sázely, i když v jejich době bobkové listy používaly spíše v kombinaci s vepřovým sádlem. S olivovým olejem ale funguje ještě lépe a navíc můžete těžit ze spousty zdravotních výhod, které nabízí.

Léčivý olej

Co budete potřebovat?

  • 10 kusů bobkového listu
  • 200 ml lihu (70%)
  • 400 ml kvalitního olivového oleje

Jak postupovat?

Bobkový list vložte do lihu a nechte jej celý den louhovat. Poté přilijte olej a celou směs pozvolna zahřívejte po dobu 4 hodin. Směs se nicméně nesmí vařit! Lze ji místo na sporáku zahřívat také v troubě, kde s tím nebudete mít žádné starosti. Jednoduše nastavíte teplotu na 60 – 70 stupňů a můžete jít dělat jiné věci.

Poté směs propasírujte přes síto. Bobkové listy vaříme hodně změknou, takže i ty můžete rozmělnit na kaši. Vzniklý olej nechte vychladnout při pokojové teplotě, pak jej přelijte do uzavíratelných sklenic a skladujte v temnu.

Účinky oleje

Již na začátku jsme řekli, že vám olej s výtažkem z bobkového listu může výrazně pomoci v léčbě řady neduhů. My vám nyní poradíme, jak jej nejlépe používat, aby výsledky byly co nejlepší.

Pro dobrý spánek

Trpíte-li nespavostí nebo vás trápí divoké sny, tento léčivý olej vám může pomoci. Stačí když si před spaním kápnete pár kapek oleje do dlaní a krouživými pohyby budete masírovat své spánky. Masáž spojená s olejem navodí pocit klidu a umožní lépe relaxovat.

Proti molům

Lahvička s olejem z bobkových listů ve skříní vás nadobro zbaví těchto nežádoucích společníků. Působí stejně účinně jako levandule.

Pomáhá při revmatismu

Obklad s léčivý olejem můžete přikládat denně na postižené klouby. Obklady uleví od bolesti a podpoří léčbu. Podpůrně můžete olej i zahřívat, aby se lépe uvolnily léčivé esence.

Odstraňuje z organismu přebytečnou sůl

Budete-li olej z bobkového listu pravidelně přidávat do své stravy, ulevíte tím svým játrům na zbavíte tělo přebytečné soli. Olej konzumujte jednou denně společně s jídlem, ideálně 1 kávovou lžičku. Kúru byste měli provozovat alespoň měsíc.

Proti pálení žáhy

Trpíte-li pálením žáhy nebo špatným trávením, olej z bobkového listu vám pomůže. Můžete jej používat preventivně v kombinaci s jídlem, které vás často způsobuje potíže. Nebo jej aplikujte až tehdy, kdy se nebudete cítit dobře. Opět postačí jedna kávová lžička zapitá sklenicí vody nebo čaje.

Pro krásnou a zdravou pokožku

Můžete si vyrobit vlastní hydratační krém s přídavkem léčivého oleje, který vaší pleti prospěje. Budete potřebovat klasický neparfémovaný hydratační krém, do kterého přidejte pár kapek léčivého oleje. Směs důkladně promíchejte a aplikujte tak, jak jste zvyklí. Vaše pleť bude rozzářená, hebká a čistá. Hodí se pro všechny typy pleti s výjimkou pleti aknózní.

Pomáhá předcházet cukrovce

Bobkový list obsahuje látky, které pomáhají snižovat hladinu cukru v krvi. Pomáhá také regulovat funkci inzulínu, a tím předchází rozvoji cukrovky. Olej užívejte pravidelně, ideálně po sladkém jídle. Postačí jedna čajová lžička zapitá vodou nebo čajem. I pokud již cukrovkou trpíte, můžete olej používat jako podpůrný prostředek. Olej z bobkového listu také reguluje chuť na sladké a pomáhá vám kontrolovat váš příjem sladkých potravin.

Pokud jste doposud o oleji z bobkového listu neslyšeli, je načase si několik lahviček vyrobit. Jak sami vidíte, využijete při celé řadě potíží, které vás mohou postihnout. Určitě není na škodu mít vždycky nějakou lahvičku po ruce a k doktorovi už nemusíte. Může také posloužit jako vhodný dárek pro vaše příbuzné, kterým chcete darovat vůbec to nejcennější, tedy pevné zdraví.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Jana H.

Zajímám se o sport, cestování a zdravý životní styl. Baví mě zjišťovat novinky ze světa alternativních metod ve zdravotnictví i kosmetickém průmyslu a ráda se o tyto tipy dělím i s dalšími čtenáři.

Podobné články

Back to top button