Jídlo a stravování

VIDEO: Co se stane, když tavený plátkový sýr vystavíte světlu nebo ohni? Budete se divit

Zavřete-li oči a někdo vám do úst vloží čedar a tavený plátkový sýr, pak jistě poznáte, který sýr je zpracován a který je skutečně a opravdu čedar. Jednou se snažil můj kamarád dát svému psovi plátek taveného sýra. Ten to ale nejedl.

Co můžeme najít na štítku taveného plátkového sýru:

Syrovátka, syrovátkový proteinový koncentrát, kultura sýru, mléko, mléčný tuk, soli, citrát sodný, enzymy, vitamín D, obsahuje méně než 2% fosforečnanu vápenatého, kyselina sorbová jako konzervační prostředky, fosforečnan sodný, paprika extrakt a Annato (barvivo).

Co se stane s plátkovým sýrem?

Tyto složky pro vás nebezpečné být nemusí, ovšem zamyslete se znovu. Zkuste dát plátek taveného sýra na okenní parapet a nechejte jej tak po dobu několika týdnů. Víte, c se stane? Neudělá se na něm plíseň, nikdy. To je přece velmi zvláštní.

Následující video vám ukáže, co se stane s taveným sýrem, když jej dáte na slunce nebo do ohně. A věřte, že nebudete čekat, co se stane:

 

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button