Jídlo a stravováníOstatníZdravé tipy

Odstraňte z potravin všechny bakterie

Ať už si zakoupíte tradiční nebo bio potraviny, je důležité, aby byly před použitím očištěny a zbaveny všech bakterií. Nabízí se jedno dokonalé přírodní řešení, a tím je jedlá soda. Ta vám pomůže zbavit se všech nebezpečných bakterií.

Přírodní řešení na vás čeká v kuchyni

Jedlá soda je přírodním řešením pro očištění. Pomůže vám zbavit se pesticidů, bakterií, hub a virů. Tato látka přirozeně odbourá veškeré škodliviny a zároveň nezmění chuť pokrmu.

Pro očištění potřebujete:

  • ¼ šálku octu
  • 1 lžíci syrového organického jablečného octa
  • 1 polévkovou lžíci čerstvé citrónové šťávy

Složky promíchejte a nalijte do rozprašovače. Nastříkejte na potraviny a nechte působit zhruba 5 minut. Poté opláchněte čistou vodou a můžete bezpečně konzumovat.

Zelenina se silnou kůrou

Když přijde na zeleninu, která má silnou kůru, jako je meloun, je potřeba ji důkladně umýt. Bakterie se během krájení mohou dostat ze slupky do středu zeleniny. Za účelem vyčištění těchto bakterií, je potřeba přidat několik lžic jedlé sody do šálku vody. Nalijte vzniklou směs do rozprašovače a nechte chvilku odstát. Poté naneste na zeleninu či ovoce. Očištěnou potraviny následně opláchněte studenou vodou.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button