Ostatní

Jedlá soda je užitečným pomocníkem na zahradě

Spousta lidí si představí jedlou sodu, jako užitečného pomocníka v kuchyni. Málokdo však ví, že jedlá soda je skvělá i na zahradu. Níže naleznete několik způsobů, jak využít jedlou sodu na vašem dvorku.

Houby a plísně

Smíchejte čtyři čajové lžičky jedlé sody se 4 litry vody a máte vyrobený vlastní domácí odstraňovač hub a plísní z rostlin.

Červi

Smíchejte jedlou sodou s půdou a hnojivem na rostliny. Posypte touto směsí zelí, brokolici a další rostliny napadené červy. Během několika dnů budete mít po problému.

Květiny

Máte-li nějaké květiny, které potřebují alkalickou půdu, jako jsou begónie a hortenzie, můžete smíchat lžičku jedlé sody s vodou na zalévání. Směs pomůže květinám lépe růst a zároveň vyživí jejich květy.

Květináč

Předtím, než zasadíte rostlinu do květináče. Potřete vnitřní stranu jedlou sodou, která pomůže udržet květiny déle čerstvé a zároveň jim poskytne potřebné živiny.

Mravenci

Nalijte trochu jedlé sody rozpuštěné ve vodě do mraveniště. Po půl hodině přidejte trochu octa a mravenci zahynou.

Hlemýždi a slimáci

Jedlá soda vám pomůže zbavit se hlemýžďů rychle a účinně. Trochu jedlé sody nalijte na šneky. Během pár sekundy se zbavíte všech hlemýžďů, které vám ničí úrodu. Dávejte si však pozor, abyste jedlou sodu nenalili na listy.

zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button