OstatníPéče o těloZdravé tipy

Recept na džus z papájových listů detoxikuje játra, zvrátí ztučnění jater i rakovinu

Je jen velmi málo lidí, kteří konzumují či jinak využívají listy papáji. Odšťavňování je však skvělý způsob, jak využít obrovské zdravotní výhody, které listy obsahují. Podle výzkumných studií disponují rostlinnou sloučeninou, která působí jako silný antioxidant a posiluje imunitní vliv, který zvyšuje krevní řečiště. Za pozitivní vlastnosti na lidské zdraví jsou zodpovědné alkaloidy, fenolické sloučeniny a papain.

Účinky pro lidské zdraví

Enzymy papain a chymopapain jsou dvě biologicky aktivní složky, které působí jako podpora v trávení proteinů. Obecně jsou využívány pro léčbu poruchy trávení, nadýmání a dalších zažívacích problémů. Také sloučeniny alkaloidů, carpaine, pseudocarpaine a hedydrocarpaine poskytují chemopreventivní účinky. Jaké účinky má pro lidské zdraví šťáva z listů papaji?

Produkce krevních destiček

Krevní destičky jsou velmi důležité a to obzvláště ve chvíli, kdy je člověk vážně nemocný. Listy papáji jsou na zlepšení tvorby krevních destiček skvělé!

Podporuje játra

Vzhledem k silným čistícím účinkům, které má šťáva z papájových listů pro játra, je základním kamenem pro léčbu mnoha chronických onemocnění. Skvěle působí na problémy s játry, například na žloutenku, jaterní cirhózu nebo rakovinu jater.

Působí jako prevence nemocí

Šťáva z papáje je zatížena acetogeninem, sloučeninou, která má schopnost zabránit horečce dengue, malárie a rakoviny. Je skvělá pro imunitní systém a může také pomoci bojovat s bakteriemi a viry v těle.

Zvyšuje hladinu energie

Šťáva z listů papáje pomáhá zlepšit energetickou hladinu a to může pomoci začít den lépe a rychleji. Trpíte-li chronickou únavou, pak vám tento stav pomůže zlepšit.

Podporuje trávicí systém

Listy papáji disponují protézy, amylázy, chymopapainem, a sloučeninou papainů. Ty oddělují sacharidy, bílkoviny a také celkově zlepšují trávení. To může také pomoci při léčbě žaludeční sliznice a peptických vředů. Tento proces hojení může pomoci při snižování zánětu tlustého střeva od zánětlivých onemocnění střev (IBD).

Zklidňuje zánět

Zánět je často nežádoucím účinkem chorob a alergií. Protizánětlivé vlastnosti, které obsahují listy papáje, jsou užitečné pro zmírnění zánětu a případně také mohou pomoci snížit vedlejší účinky chemoterapie.

Regulace poruch menstruace

Papájové listy mohou pomoci snížit příznaky PMS, případně mohou regulovat menstruační cykly vzhledem k jich velmi silné léčivé vlastnosti. Pomáhá s rovnováhou hormonů.

Chrání kardiovaskulární zdraví

V listech papáji najdete velmi silné antioxidanty, které podporují imunitní systém. To velmi výrazně zlepšuje krevní oběh, rozšiřuje cévy a chrání zdraví srdce. Tělo také chrání před nemocemi a mrtvicí.

Snižuje hladinu cukru v krvi

Šťáva z papáje zvyšuje citlivost na inzulín a pomáhá tak regulovat hladinu glukózy v krvi. Vysoký obsah antioxidantů je užitečný a pomáhá snížit sekundární komplikace diabetu, jako například poškození ledvin, ztučnění jater. Výrazně také snižují oxidační stres.

Jak papájové listy používat?

Existuje několik způsobů, jak konzumovat šťávu z papájových listů.

Umístěte pár papájových listů do odšťavňovače a získejte z ní šťávu. Také můžete míchat s pravidelnou dávkou džusu, aby byla šťáva z listů chutnější.

Papájové listy jsou velmi hořké a extrémně silné. Dávkujte si pouze jednu maximálně dvě lžíce denně, abyste podpořily léčebné účinky.

Čaj z papáje

Vezměte dva litry vody a zhruba deset středních listů papáji. Dejte do hrnce a vařte, dokud se obsah vody nesníží na polovinu. Nechejte vychladnout. Listy vyhoďte a konzumujte po malých dávkách podle potřeby. Pijte pokud možno co nejčerstvější čaj, abyste získali všechny živiny.

Extrakt z listů

Najdete ve formě kapslí, čajových lístků a tinktury. Vždycky je však dobré sáhnout po co možná nejvíc přírodní formě.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button