Péče o tělo

Jak na správné odstranění akné

Spousty lidí vymačkává akné špatně. To vede k prodloužení problémů, zarudnutí kůže, k výskytu dalších pupínků atd. Pokud pupínek odstraníte správným způsobem, můžete se ho zbavit během 2-3 dnů.

Netlačte na něj příliš brzo

Nepokoušejte se odstranit pupínky příliš brzo. Všichni víme, že se o to stejně budete pokoušet. První rada pro správné odstranění pupínku, je trpělivost – dejte si na čas. Nezkoušejte mačkat pupínek, který se sotva vyklubal. Pokud nemá bílou čepičku, pak mačkání, kroucení, napařování, propichování a spousty dalších věcí, je zbytečné a stav se jen zhorší.

aknéPřed odstraněním bílého pupínku si umyjte ruce. Zabráníte tím přenosu infekce a možnosti zanícení. Je to jednoduché. Podobný postup zaujměte i v případě, že chcete použít nástroj v podobě jehly nebo něčeho podobného. Vše nejdříve důkladně sterilizujte a až poté se pusťte do zákroku.

Jehlu nastavte paralelně k pokožce, napíchněte čepičku pupínku a poté dejte jehlu pryč. Nyní se bude testovat vaše sebeovládání. Pokud nevyjde ven nic poté, co jste propíchli pupínek, měli byste ho nechat na pokoji. Pupínek ještě není připraven k mačkání.

Jestliže však z pupínku něco vyšlo, jemně zatlačte na kůži kolem pupínku. Odolejte však nutkání vše vytlačit. Stlačení může způsobit, že se zánět dostane hlouběji do kůže a způsobí to jen další zanícení a vznik velkého černého pupínku. Jakmile zatlačíte a dostanete něco ven, okolí pupínku otřete čistým alkoholem nebo jinou dezinfekcí.

Při odstranění pupínku nikam nespěchejte a počkejte, až vše bude připraveno. Nezapomínejte na hygienu a ošetření po zákroku. Čím více budete spěchat a tlačit na pupínek, tím více můžete celou situaci zhoršit.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button