Péče o těloPřírodní léčbaZdravé tipy

9 zdravotních výhod oleje z grapefruitu, které je dobré znát

Esenciální olej z grapefruitu je silný extrakt, který se odvozuje od grapefruitových rostlin Citrus paradisi. Byl využíván po celá staletí a pomáhat porazit zánět, zvýšení hmotnosti a podobně. Uměl pomoci také při cukrovce, kocovině. Je považován za účinný přírodní lék proti stresu, má protizánětlivé, antioxidační a antikarcinogenní vlastnosti.

Jak se vyrábí?

Esenciální oleje se vyrábějí za pomocí destilace nebo extrakce určité části rostliny. V tomto případě jde o slupku z grapefruitu. Tento grapefruitový olej vám může pomoci bojovat s některými častými onemocněními a to takovým způsobem, který je zcela přírodní.

V případě, že je ošetřená plocha vystavená přímému a silnému slunečnímu záření, může to způsobit podráždění pokožky silicí z grapefruitového oleje. Abyste se vyhnuli tomuto problému, doporučujeme pořádně plochu opláchnout. Jaké přínosy může vaše tělo získávat z grapefruitového oleje?

Je antiseptický

Grapefruitový olej má antiseptické vlastnosti a je tedy ideální pro všechny modřiny, rány, pořezání a akné. Umí chránit před mikrobiálními infekcemi. Jako antiseptikum zabraňuje tvorbě tetanu nebo zanícení.

Bojuje s kvasinkovými infekcemi

Další výhodou grapefruitového oleje jsou protiplísňové schopnosti. Umí snížit kvasinky a bakterie, které jsou zodpovědné za příznaky kandidové infekce. Jde o častý stav, který ovlivňuje zdraví střev. Výzkum naznačuje, že grapefruity jsou účinné v boji s infekcemi močových cest a dokonce je možno je srovnávat s antibakteriálními léky. Kromě toho bylo prokázáno, že grapefruity pomáhají léčit plicní i nosní infekce a to pomocí inhalování.

Antioxidant

Surový olej z grapefruitu je bohatý na antioxidanty. Především je bohatý na vitamín C. Ten je možno kombinovat s dalšími antioxidačními prvky, které jsou přítomné v grapefruitovém esenciálním oleji. Umí posilovat imunitní systém, bojuje proti působení volných radikálů. Tento olej je účinný při ochraně těla a to před poškozením různých oxidantů a toxinů. Umí zabránit předčasnému stárnutí, degeneraci tkání, makulární degeneraci, ztrátám zraku a sluchu, duševní a fyzické únavě, nervovým poruchám a dalším problémům.

Je antibakteriální

Grapefruitový olej má antimikrobiální účinky, které pomáhají snižovat či eliminovat škodlivé kmeny bakterií, které mohou vstoupit do těla skrz kontaminované potraviny, kontaminovanou vodu. Výzkum ukazuje, že grapefruitový olej může dokonce bojovat proti silným bakteriálním kmenům, které jsou zodpovědné za choroby přenášené potravinami a to včetně E.coli a salmonely. Také grapefruitový olej se používá k usmrcení vnitřních bakterií a plísní. Umí účinně bojovat proti plísním, zabíjí parazity a dezinfikují vodu.

Potlačuje chuť k jídlu

Grapefruitový olej může pomoci při nadměrné konzumaci potravin. Umí omezit chuť, která usměrní vaše stravovací návyky. Několik kapek po celý den pomáhá udržovat v bdělosti mysl i tělo.

Antidepresivum

Uklidňující vůně grapefruitového oleje může zlepšit náladu a také zmírnit depresi. Antidepresivní účinek můžete zajistit pomocí difuzéru nebo vdechováním přímo z láhve. Můžete jej aplikovat na zápětí, za uši, pod nohy a podobně. Aplikujte je zkrátka na pulzující body v lidském těle. Pokud užíváte antidepresiva, může využití grapefruitového oleje vyžadovat snížení dávkování léků. Proto je dobré domluvit se s lékařem.

Úleva od stresu

Vůně grapefruitu je povznášející a uklidňující. Pomáhá uvolňovat stres, skvěle funguje, když je rozptýlena do prostoru. Můžete jí přidat také k lázni nebo do parfému. Přidejte několik kapek grapefruitového oleje spolu s kokosovým olejem na sterilní bavlněnou látku a potřete zápěstí, krk či hrudník.

Posiluje oběh

Snad všechny citrusové esenciální oleje mají schopnost pomoci při snižování zánětu a zvyšování průtoku krve. Dráždivé účinky grapefruitu v krvi jsou užitečné. Pomáhají působit jako přírodní lék na PMS křeče, bolesti hlavy, nadýmání, únavu a bolest svalů. Přidejte několik kapek do večerní koupele, můžete přidat trošku na zápěstí.

Pomocník s kocovinou

Grapefruitový olej je silný na žlučník a játra, může pomoci zastavit bolesti hlavy, chutě či pomoci po alkoholovém opojení. Přidejte několik kapek oleje z grapefruitu do vody a uvidíte, jak skvěle to pomůže.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button