Péče o těloPřírodní léčbaZdravé tipy

Úžasný nápoj, který pomůže nejen na astma, cholesterol a cukrovku!

Okra, známá také jako dámské prsty nebo bamia je ibiškovec jedlý. Je jednou z populárně výživné zeleniny, která má svůj původ na severovýchodním africkém kontinentu. Jde o úžasnou a zdravou zeleninu, která je k dispozici po celý rok.

Pro získávání okry je nejlepší doba časně na podzim. Plodiny v jižních státech tak dosahují svého vrcholu. Jde o nutriční zásobárnu, okra je přímo napěchována zdravými živinami. Najdete zde např. minerály, vitamíny a další živiny, které disponují celou řadou příznivých účinků na vaše zdraví. Namátkou může léčit cukrovku a je prevencí k onemocnění ledvin.

okra

Minimum kalorií

Okra má velmi málo kalorií. Jeden šálek má asi jen 30 kalorií. Jeden šálek okry je velmi zdravý, obsahuje 3g vlákniny, 2g bílkovin, 7,6g sacharidů, 0,1gtuků, 21 mg vitamínu C, cca 88 mg kyseliny listové a 57 mg hořčíku. A přesně toto složení vitamínů, minerálů a skvělých živin je důvod, proč je okra tak skvělá pro vaše zdraví.

Okra jako lék

U okry nezáleží na tom, jestli jí budete konzumovat vařenou, smaženou nebo dušenou. Můžete jí vyzkoušet také nakládanou. Všechny zdravotní výhody z ní totiž získáte kdykoliv během roku. Okra má mnoho zdravotních výhod, namátkou zmírňuje příznaky astmatu, posiluje celkově imunitní systém, je velmi účinná proti cukrovce, snižuje hladinu cholesterolu, zabraňuje onemocnění ledvin. Lékaři tvrdí, že okra může snižovat množství glukózy, která se absorbuje potravinami.

Jak použít okru?

Metoda používání je velmi jednoduchá. Díky tomu kontroluje hladinu cukru v krvi, a to přirozeným způsobem. Je to velmi jednoduchý a snadný způsob. Stačí jen postupovat podle těchto pokynů.

Ingredience:

  • 4 čerstvé okry
  • sklenice vody

Postup:

Vezměte čtyři čerstvé okry a odstraňte okraje. Dejte je do sklenice s vodou a nechejte působit přes noc. Ráno tuto směs vezměte a před snídaní jí vypijte. Tento jednoduchý trik vám pomůže kontrolovat hladinu cukru v krvi. Je to snadné, a přitom tolik účinné! Neváhejte a vyzkoušejte!

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button