
Zelí se konzumuje čerstvé během letních měsíců a nakládané v zimě. Zelí je považování za nejbohatší zeleninu na vitamín C. Má vysoké výživné a léčivé vlastnosti. Víte jak si připravit kysané zelí doma? Máme pro vás jedinečný recept.
Příprava kysaného zelí
Co budeme k přípravě kysaného zelí potřebovat:
- 15 kg zelí
- 0,5 kg mořské soli
- 6 bobkových listů
- 1 polévková lžíce zrnkového pepře
- pár kousků kdoule
- anýz, hrozny, jablka (volitelné)
Do sudu vložte zelí, přidejte sůl a koření. Zalijte vodou a uzavřete sud víkem. To je vše. Nyní je potřeba čekat minimálně jeden měsíc, než bude zelí připraveno ke konzumaci. Přejeme dobrou chuť.
Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.