Péče o tělo

6 příznaků, než přijde infarkt

V průběhu několika posledních let se srdeční infarkt stal běžnou příčinou úmrtí. Je dokonce tak častý, že okupuje přední příčky příčiny smrti. Není se čemu divit. Moderní svět s sebou přináší shon, stres, nezdravé jídlo a spousty negativních emocí, které tomu všemu napomáhají.

Jak poznat v čas, že se o vás pokouší infarkt

Srdce lze chránit tím, že změníme své špatné návyky. Jednou z možností je změna jídelníčku, snížení hladiny stresu a pravidelný pohyb. Vše však nelze najednou, a tak vám přinášíme nejčastější příznaky srdečního selhání. Výhodou je, že tyto příznaky se objevují až měsíc před samotným incidentem.

Dušnost

V případě, že plíce nezpracují dostatek kyslíku, nedostane se do srdce dostatek krve, a to způsobuje problémy. Dva systémy jsou na sebe napojeny, a pokud vám správně nefunguje jeden, druhý to postihne také. Jestliže natrefíte na problémy s dýcháním, okamžitě navštivte svého lékaře, protože to by mohl být jeden z příznaků blížícího se infarktu.

Příznaky chřipky

Ve většině případů se bude jednat pouze o nachlazení. Nicméně častým projevem infarktu jsou i symptomy podobné chřipce. V případě, že vás postihnou problémy, které vypadají na chřipku, navštivte svého lékaře a nechte prověřit, zda se nejedná o infarkt. Lepší dříve, než později.

Tlak na hrudi

infarktVětšina lidí ignoruje tento příznak, jelikož se domnívají, že jde o normální věc. Tlak na hrudi je však jasným znamením, že něco není v pořádku. Jedním z důvodů, proč tomu dochází je nastupující infarkt. Až vás přepadne tlak na hrudi, ihned navštivte svého lékaře a svěřte se mu se svým problémem.

Slabost

Slabost je dalším příznakem možného infarktu. Když jsou cévy zúžené, neumožňují krvi dostatečně cirkulovat. Svaly pak nejsou tak zásobené a dochází ke slabosti a možnosti zranění. Buďte velmi opatrní, když zažíváte slabost. V lepším případě navštivte lékaře a informujte ho o svých potížích.

Studený pot a závratě

Špatný krevní oběh má vliv na správný průtok krve do mozku, což je důležité pro jeho funkci. Pokud se tomu tak neděje, je zvýšené riziko infarktu a dalších zdravotních problémů. Jedním z indikátorů je studený pot a závratě.

Únava

Pokud máte pocit únavy a ospalosti, i když jste měli dostatek spánku, může to opět znamenat srdeční problémy. S největší pravděpodobností, že nedostává dostatek krve do srdce. Své problémy konzultujte s odborníkem a nestyďte se mu svěřit.

Nejlepší způsob, jak zabránit infarktu je sledovat příznaky a včas reagovat. Buďte opatrní a všímejte si změn na vašem těle. Nic nepodceňujte a ujistěte se, že jste v pořádku.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button