OstatníPéče o těloPřírodní léčbaZdravé tipy

Jak si vyrobit levandulovou limonádu a zbavit se bolesti hlavy a úzkosti?

Bolí vás hlava? Potřebujete jednoduše a hlavně rychle se bolesti zbavit, to je jasné. Rychlá pomoc od bolesti hlavy nemusí vždycky přinášet tu správnou úlevu. Přetrvávající bolest hlavy může být způsobená stresem, napětím, dehydratací či dalšími vnitřními i vnějšími faktory. Existuje však přirozený způsob, jak tyto chronické bolesti hlavy zmírnit, popřípadě je úplně odstranit. A co vám pomůže?

Levandule pomůže

Ano, je tomu tak, skvěle vám pomůže tato fialová rostlinka. Má složitou strukturu a opravdu řadu výhod pro vaše lidské zdraví. Má antifungální (antimykotické), protizánětlivé a antidepresivní vlastnosti. I vy můžete mít prospěch z této rostlinky, získáte spoustu zdravotních přínosů. Recept na levandulovou limonádu je jednoduchý. Jde o sladký nápoj, se kterým můžete vyléčit přetrvávající bolesti hlavy.

Kde levanduli najít?

Levanduli můžete najít ve většině obchodů se zdravou výživou, v lékárnách. Tudíž příště, až vás zase přepadne nepříjemná bolest hlavy, připravte si tuto skvělou levandulovou limonádu. Účinky, kterými vládne, vás překvapí. A jak na to? Je to jednoduché, držte se níže přiloženého receptu.

Ingredience:

  • Šťáva ze 6-ti citronů
  • 1 lžíce sušených květů levandule
  • 1 šálek medu
  • 12 šálků vody

Postup:

Recept je pro šest porcí. Do velkého hrnce dejte vodu a med a přiveďte k varu. Odstraňte z tepla a přidejte levanduli. Zakryjte a nechejte asi hodinu odstát. Poté sceďte a do vychladlé limonády přidejte citrónovou šťávu. Podávejte s ledem.

Proč tak dobře funguje?

Levandule se využívala jako anxiolytické (odstraňující úzkost) léčivo již dávno. Jde o účinný stabilizátor nálady a také analgetikum. Může být použito také jako mírné bylinné sedativum. Kombinace těchto efektů pomáhá pro léčbu stresu, napětí a bolestí hlavy způsobené svalovými křečemi a napětím v celém těle. A co je u této metody nejdůležitější? Vše je bezpečné, přírodní a účinné.

Kromě toho, že existují klinické studie a studie, který se týkají bezpečnosti a účinnosti dlouhodobého využívání, levanduli je možno také použít při léčbě deprese, úzkosti či bolesti hlavy. Vyzkoušejte tuto přírodní limonádu i vy a uvidíte, jak skvělé má výsledky!

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button