OstatníPéče o těloZdravé tipy

Toto smoothie urychlí spalování díky kokosovému oleji a zázvoru

Hubnutí. Spalování tuků. Věčné téma, které trápí a které řeší mnoho lidí. Během života existuje mnoho nástrah, které mohou být náročné zejména pro lidi, kteří se snaží zhubnout a jí tak zdravou stravu. Nejlepší způsob, jak se zbavit chutí a porazit hlad je dodat do těla živiny. Máte-li málo času, můžete se cítit obklopeni jídlem, které je nasyceno tuky, cukry a podobně. Dejte si tento koktejl v ranních hodinách!

Zázvorovo – kokosové smoothie

Ingredience:

  • ½ banánu
  • 1 ½ šálku kapusty
  • 2 kousky oloupaného zázvoru
  • 2 lžičky bio kokosového oleje
  • Šťáva z jedné limetky
  • ½ šálku zmrazeného manga
  • ¼ šálku plnotučného konzervovaného kokosového mléka
  • ½ šálku vody
  • Kostky ledu – nemusí být

Postup:

Všechny přísady dejte do mixéru a míchejte do hladka. Není-li váš mixér dostatečně silný, pak nejdřív smíchejte vodu se zelenými surovinami. Mixujte do doby, než se vytvoří kapalina. Poté přidejte ostatní suroviny a míchejte.

Zázvor – skvělé koření, které má léčivé vlastnosti. Pomáhá ulevovat od zažívacích problémů jako nevolnost, ztráta chuti k jídlu, cestovní nevolnosti, bolesti a podobně. Také pomáhá kontrolovat hlad, snižuje krevní hladiny kortizolu.

Kokosový olej – obsahuje triglyceridy se středně dlouhými řetězci. Ty posilují metabolismus a potlačují hlad. Jsou známy také tím, že přispívají ke zdraví mozku, udržují pod kontrolou váhu a také pocity sytosti. Kokosový olej může vyvážit hladinu hormonů, zvyšuje vaši náladu a také energetickou hladinu. Triglyceridy se středně dlouhým řetězcem jsou spolu se zázvorem termogenní. To znamená, že zvyšují teplo vašeho těla a to následně urychluje metabolismus a spaluje tak víc tuku.

Limetka – je bohatá na vitamín C. ten bojuje proti srdečním onemocněním, proti zánětu a rakovině. Obsahuje také pektin, který pomáhá pocitu sytosti a rovněž omezuje chutě.

Mango – obsahuje antioxidant zeaxanthin. Ten pomáhá zabránit vzniku makulární degenerace, která souvisí s věkem. Mango je bohaté na obsah vody, který umožňuje zdravé trávení a také prevenci zácpy.

Živiny, jako například vitamín K přispívá k síle kostí. Vitamín A produkuje maz a udržuje tak vaše vlasy hydratované. I tyto dva vitamíny v mangu najdete.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button