Péče o těloPřírodní léčba

Tento olej odstraňuje kyselinu močovou z krve, léčí úzkosti a další

Už od starověku se využívá toto koření a to v mnoha ohledech. Kdysi se s ním platívalo, používalo se k léčbě mnoha nemocí a problémů. Má velmi velké přínosy pro lidské zdraví a to i dnes. Vyzkoušejte jej i vy a zjistíte, co všechno vám pomůže léčit.

Skvělé výhody pepře

Jde o černý pepř, který mnozí využívají k dochucování jídel. Má však mnoho zdravotních účinků, zvláště pak esenciální olej z černého pepře. Obsahuje úžasné a prospěšné vlastnosti, o kterých mnozí lidé nevědí. Co všechno může silice černého pepře pomoci vyléčit? Jaké účinky vlastně má?

  • Trávicí vlastnosti
  • Pomáhá pocení
  • Pomáhá nadýmání
  • Má projímavé účinky
  • Zabraňuje křečím
  • Jde o anthelmintikum
  • Působí jako antirevmatika
  • Je antiartritický
  • Má antibakteriální vlastnosti
  • Je protizánětlivý
  • Má protirakovinné vlastnosti
  • Obsahuje antioxidační látky

Zdravotní přínosy, které je možno ze silice černého pepře získávat záleží hodně na tom, jak se pepř spotřebovává. Může se aplikovat lokálně nebo také pomocí vdechnutí. Přinášíme vám tři způsoby, jak je možno konzumovat tento esenciální olej z černého pepře a také, jaké výhody můžete získávat z těchto způsobů.

Orální způsob

Jestliže chcete konzumovat silice černého pepře pomocí úst, získáte výkonné antioxidanty, které se jmenují seskviterpeny. Při požití tak pomáhají zvýšit pocení a močení, díky čemuž se odstraňují toxiny z těla, čistí se póry na kůži a dezinfikuje se celé tělo. Napomáhá to také eliminovat víc vody a tuku z těla, což může pomoci snížit hmotnost. Snižuje také krevní tlak a tělo bude víc uvolněné.

Černý pepř je pro trávení velmi prospěšný, umí stimulovat celý trávicí systém. Pomáhá také vylučování trávicích šťáv, jako jsou kyseliny a žluč, což napomáhá ke snadnějšímu trávení. Kromě toho pomáhá odstranit plyny. Potlačuje dále také bakterie, které jsou právě za tvorbu plynů zodpovědné.

Jestliže olej z černého pepře užíváte interně, ujistěte se, že koupíte opravdu kvalitní a 100% přírodní produkt. Vezměte 1 – 2 kapky tohoto oleje 2 – 3 denně. Můžete tento olej přidat například do polévky, do sklenice vody či do smoothie, které si připravujete.

Lokální způsob

Jak dál využívat esenciální olej z černého pepře? Lokálně. Doporučujeme využívat s mírou, popřípadě smíchané s olejem. Toto oteplování je ideální pro uvolnění svalů, můžete jej tedy přidat do masážního oleje. To je taky velmi účinný způsob, jak bojovat proti křečím. Dodává úlevu při bolesti svalů i v případě křečí. Silice černého pepře má antioxidační vlastnosti, pomáhá odstranit toxiny, jako například kyselinu močovou z krve. Pomáhá také těm, kteří trpí chronickou artritidou, revmatismem či dnou.

Při lokální aplikaci olej z černého pepře vytváří teplo. Tudíž jej využívejte pouze po malých dávkách, dvě až tři kapky. To poté zřeďte s olejem, skvěle se hodí mandlový olej, kokosový olej nebo jojobový olej. Vždycky využívejte ředění v poměru 1:1 zejména pak, máte-li citlivou pokožku.

Vonný (aromatický) způsob

Kromě fyzické relaxace může pomoci esenciální olej z černého pepře pomoci uvolnit také mysl. Využijte tento olej pro zmírnění psychické zátěže. Můžete jej spojit také s jinými oleji, například s kadidlovým olejem, levandulovým či jalovcovým. Olej z černého pepře pomáhá také snížit chutě na cigarety a příznaky úzkosti, které se mohou objevovat u kuřáků. V roce 1994 proběhla studie závislosti na drogách a alkoholu, kde se zjistilo, že olej z černého pepře může pomoci potlačit abstinenční příznaky a to včetně chutě a touhy na cigaretu.

Olej z černého pepře je jedním z nejlepších esenciálních olejů, které mohou pomoci úzkosti a také stresu. Chcete-li snížit chutě na cigaretu a regenerovat svou mysl, pak inhalujte esenciální olej z černého pepře a to přímo z lahvičky.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button