Jídlo a stravováníPéče o tělo

12 výhod vlažné vody s citronem

Nedaří se vám plnit novoroční předsevzetí? Možná zjistíte, že stačí pouhá změna své rutiny a zaznamenáte velký rozdíl. Citronová šťáva sebou přináší řadu zdravotních výhod, včetně živin, jako je vitamín C, vitamín A, kyselina listová a železo.

Níže naleznete důvody, proč si dát ráno vlažnou vodu s citronem.

  1. Citron působí jako protirakovinové činidlo. Pomáhá chránit vaše tělo před rakovinou díky antixoidantům, které obsahuje. Kromě toho zpomalují stárnutí a snižují vznik rakovinných buněk. Citron také působí jako neutralizační činidlo, které pomáhá vyrovnávat hladiny kyseliny, která způsobuje růst rakovinných buněk.
  2. Pomáhá také ke správné funkci mozku. Obsahuje vysoké množství hořčíku a draslíku. Tyto látky podporují správnou činnost nervového systému. Vzhledem k tomu, že citron hydratuje tělo, budete se lépe soustředit na práci a budete mít více energie.
  3. Váš lymfatický systém pomáhá tělu zbavit se tekutin v tkáni, transportuje mastné kyseliny a pomáhá vašemu trávicímu systému fungovat správně. Citrónová šťáva pomáhá tím, že nahradí ztracené tekutiny a váš lymfatický systém funguje správně a lépe.
  4. Citrony jsou diuretika. Pokud cítíte unavení, vlažná voda s citronem vám pomůže dostat se zpátky do sedla. Vyplavuje totiž toxiny z vašeho systému tím, že podporuje produkci jaterních detoxikačních enzymů.
  5. Vitamín C posílí váš imunitní systém a díky tomu budete odolní proti nachlazení či chřipce. Kromě toho je citron protizánětlivý a tak pomáhá snížit problémy spojené s onemocněním dýchacích cest.
  6. Zlepšené trávení vede ke snížení hmotnosti. Dokážete tak za stejný čas zhubnout mnohem více. Zlepšení trávení, detoxikace a vyšší produkce žluči štěpí jídlo a tuky lépe. Kromě toho citron snižuje chuť k jídlu.
  7. Zlepší se vám nálada. Vzhledem k tomu, že citron pomáhá lépe pracovat celému tělu, zvýší se vaše hladina energie a budete mít veselejší náladu. Vitamín C navíc snižuje únavu, stres a pocit úzkosti.
  8. Kromě toho, že má protizánětlivé účinky a působí jako diuretikum, je dobrý také pro vaše bříško a klouby. Snižuje otok a vyplavuje toxiny z těla, které způsobují bolest.
  9. Citrónová šťáva pomáhá játra dostat do pohybu, čímž se zvyšuje produkce žluči a lépe budete trávit. Překvapivě šťáva také pomáhá proti pálení žáhy.
  10. Krásná pleť a čistá pokožka je výsledkem pravidelného užívání vody s citronem. Citronová šťáva je přírodní antiseptikum. Také ji můžete používat při spálení od sluníčka nebo při včelím bodnutí pro snížení otoku a bolesti. Antioxidanty pomáhají také redukovat vrásky a černé tečky.
  11. Citron vyrovnává hladinu pH v těle. Přes zjevnou kyselost je skvělou alkalickou potravinou. Stačí pár kapek a máte vyrovnanou hladinu pH.
  12. Při péči o chrup použijte ústní vodu s citronem. Skvěle neutralizuje zápach a udrží vaše zuby krásné, čisté a svěží. Nebo přidejte pár kapek na kartáček.

zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button