Ostatní

10 věcí, které se objeví ve vašem vztahu dlouho předtím, než si uvědomíte, že je mezi vámi vše zničeno

Vztahy. Láska. Manželství. To vše je běžnou náplní lidského života a je to něco, po čem mnoho lidí touží. Vztahy nejsou dokonalé a nemůžou dobře fungovat, když jim nebudete věnovat čas, úsilí a nebudete na nich pracovat. Oba partneři musí dělat pro vztah něco, nemůže se snažit jen jeden. Těchto deset věcí je nutno brát v úvahu, pokud chcete mít vztah zdravý a pevný.

Argumenty na veřejnosti

Ve vztahu si jsou obě strany rovny, nikdo nemá navrch. Mohou být věci, které vám na partnerovi vadí, jak se chová, co říká a podobně. Důležité je, abyste si to řekli jako dva dospělí lidé. Doma, mezi čtyřmi stěnami a také beze svědků. Nehádejte se na veřejnosti, nepoukazujte na partnerovi chyby v kolektivu přátel, v obchodě plném lidí, na rodinné návštěvě nebo na firemní párty. Hádky na veřejnosti obecně mohou vést ke zničení vztahu.

Duchové z minulosti

Mnoho z nás mělo nějaké předchozí vztahy. Všichni to víme, možná si o tom někdy můžete i povídat. Ale stačí to jednou, dvakrát. Vytahovat všechny negativní dojmy, bolest z předchozích vztahů je něco, co je zakázáno. Tohle totiž bezpečně zničí váš vztah, šance na dlouhodobý vztah. Zapomeňte na všechny minulé vztahy, nedopusťte, aby špatná předešlá zkušenosti formovala a ovlivňovala váš současný vztah.

Žárlivost

Žárlivost zničila už nejeden vztah a ještě určitě zničí. Není pro ni, ale prostor, zvláště pak, pokud se jedná o dlouhý a vážný vztah. Pokud partner nedává k žárlení důvod, nežárlete. Pokud však z nějakého důvodu partnerovi nevěříte, pečlivě si rozmyslete, jestli je to vztah, který opravdu chcete!

Intimní vztahy

Intimní život je součást každého vztahu, je velmi běžný a důležitý. Nikdy jej proto neberte jako zbraň. Netvořte z něj systém sankcí a odměn, je to vždycky cesta do záhuby. Budete-li partnerovi odpírat sex kvůli tomu, že vás naštval nebo nedělá to, co má, paradoxně jej vháníte do náruče jiného. Podsouváte mu nevěru, která vede k ukončení vztahu. Vyjadřujete během intimních chvilek své nejhlubší pocity, obě strany jsou spokojené a šťastné.

Vzájemná podpora

Navzájem jste si partnery, musíte si být k dispozici, když se jednomu nedaří, když je na tom špatně. V těch nejtěžších chvílích máte vedle sebe někoho, na koho se můžete spolehnout, někoho, o koho se můžete opřít a fungovat s ním. Máte pocit, že s partnerem po boku můžete zvládnout vše, co chcete. Kde vzájemná podpora chybí, tam se vytrácí i důvěra a to spěje k problémům ve vztahu.

Oční kontakt

Oční kontakt je důležitý v každé situaci, nejen v partnerských vztazích, ale i v těch přátelských, pracovních. Když s někým mluvíte, dívejte se mu do očí. Tím vyjadřujete, že vám na něm záleží, že o něj stojíte. Dáváte mu najevo, že ho slyšíte, posloucháte, že vás zajímá to, co vám říká. Pokud budete koukat všude možně, pak vyzařujete pocity, že vás to, co vám dotyčný říká, nezajímá, že prostě jen sedíte, ani moc neposloucháte a vše jde tak nějak mimo vás.

Důvěra

Klíčová je ve vztahu bezesporu také důvěra. Bez ní není vztah vztahem, bez ní se dříve či později rozpadne. Než se vrhnete do vážnějších vztahů s jakoukoliv jinou osobou, ujistěte se, že mu můžete věřit, že si vaši důvěru zaslouží. Důvěra je na stejné úrovni jako láska.

Přetvářka a nespokojenost

Vztah je odsouzen k zániku, když budete každý den vyjadřovat s něčím nespokojenost. Jasně, je všechno může být podle vašich představ, ale každý den říkat, že vás naštval řidič, protože přijel o tři minuty později, že není uklizeno, že má partner oblečení po celém bytě, že nahlas dýchá a podobně. Lidé, kteří jsou věčně nespokojeni a ti, kteří si neustále stěžují, jsou přítěží pro všechny. A ve vztahu je to jeden ze zabijáků!

Sebeláska

Jestliže si v určitém okamžiku uvědomíte, že vztah, ve kterém momentálně jste je jen jednostranný, že děláte vše, co chce partner, že oba se staráte jen o zájmy jednoho partnera, pak už to není plnohodnotný vztah. Je nutno si uvědomit, že v každém vztahu jsou oba partneři stejně důležití, jsou na stejné pozici. Nikdo není víc či míň důležitý. Dokonce, i když chcete udělat něco pro sebe a pro své potřeby, musíte myslet na svého partnera, brát na něj ohledy. Není to totiž už jen o vás.

Den jen pro vás

Dejte si day off a oslavte lásku. Samozřejmě, vyjadřujete si svou vzájemnou lásku každý den, drobnými gesty, dárečky a podobně. Vyberte si den, který bude jen a jen o vás, kdy budete dělat to, co chcete vy. Poté si vyberte druhý den, který bude patřit vám a vašemu partnerovi. Obnovte svůj vztah, zažehněte v něm jiskru. Jděte na večeři, na víkend do přírody, do divadla, kina nebo si jen pusťte film, přitulte se k partnerovi a buďte spolu. Užijte si ten pocit souznění a pocit, že se vzájemně milujete.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button