OstatníPéče o těloPřírodní léčba

Doktoři jsou překvapeni, toto koření může být přirozenou náhradou za inzulín

Lékaře velmi překvapilo, že toto koření může být přirozený náhradní inzulín. Skořice je silné koření, které se používá jako lék na celém světě už tisíce let. Denně se využívá v mnoha pokrmech. Denně se používala a používá v mnoha kulturách, protože její zdravotní přínosy jsou rozšířené. Nehledě na to, že její sladká chuť je velmi dobrá.

Skořice má přínosy pro zdraví

Skořice pochází z kůry stromu skořice. Tato kůra obsahuje několik speciálních sloučenin, které disponují četnými zdravotními vlastnostmi – včetně cinnamaldehydu, kyseliny skořicové a cinnamatu. Nicméně nedávno věda začala objevovat, že skořice může být také skvělá pro léčbu jedné z nejtěžších nemocí, která trápí moderní medicínu – diabetes mellitus 2. typu. Tato metabolická porucha se stává velmi běžná a to tak, že může být označována za epidemii. Ovšem skořice může být klíčem k přírodní léčbě této nemoci.

Použití skořice proti cukrovce

Skořice je známá svým anti-diabetickými účinky. Pomáhá snižovat hladinu cukru v krvi a také může zvyšovat citlivost na hormon inzulín. To je hormon, který je nezbytně nutný pro udržení hladiny cukru v krvi. Skořice byla považována za mimetikum. Mimetikum je látka, která může pracovat stejným způsobem jako přirozený inzulín, který je produkován v lidském těle. Tato výkonná přírodní látka je schopna snížit hladinu glukózy v krvi, aniž by to bylo na bázi chemii. Tento objev poukazuje na to, že může jít o revoluci v léčbě diabetu.

Zveřejněná studie

V Journal of Medicine byla zveřejněná studie, kde se zjistilo, že skupina lidí, která během dvanácti týdnů dostávala každý den dva gramy skořice, vykazovala pozoruhodné výsledky. Snížila se u nich hladina cukru a také se snížil tělesný tuk. Toto je podloženo jiným, nezávislým výzkumem z celého světa. Jedna britská zpráva z osmi dalších uvádí, že tyto studie byly konzistentní ve zjištění, že skořice má skutečně pozitivní vliv na kontrolu hladiny cukru v krvi. Další práce ze Spojených států ukázaly, že diabetici, když budou pravidelně konzumovat skořici, budou lépe kontrolovat hladinu cukru v krvi a sníží se také tělesný tuk. Rovněž se zvýší svalová hmota.

Ráj pro diabetiky

Jednoduše řečeno, toto koření je pro diabetiky naprosto skvělé. Mnoho z nich je již unaveno z nežádoucích účinků, které se mohou objevovat při léčbě tradičními metodami. Toto je možnost, jak se vypořádat s chronickým onemocněním a úspěšně se vyhnout komplikacím a nežádoucím účinkům, které mohou tuto nemoc doprovázet. Můžete přidat kousek skořice do svého čaje nebo posypat trochou mleté skořice vaše jídlo. Kromě toho můžete vyzkoušet také následující přírodní prostředek k prevenci a léčbě diabetu.

Skořice jako lék na cukrovku

Skořice může být velká přírodní náhrada za inzulín. I když nejste diabetik, tento lék vám může pomoci zhubnout a zvýšit váš imunitní systém.

Ingredience:

–          2 čajové lžičky skořice Ceylon (1 pokud nejste diabetik)

–          Lžíce celého ovsa

–          Sklenice filtrované vody

Postup:

Vezměte všechny ingredience a dobře je smíchejte. Tento nápoj doporučujeme pít dvakrát denně.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button