Péče o těloPřírodní léčba

Přírodní techniky na odstranění jizev

Jizvy získáte různými způsoby. V tomto článku si ukážeme, jak je odstranit. Nejčastější příčinou vzniku drobných jizev je akné. Níže vám přinášíme několik řešení tohoto problému.

Odstraňujeme jizvy po akné

Máme pro vás pár menších tipů, jak odstranit jizvy po akné pomocí přírodní metody.

Mikrodermabraze

Tento způsob odstranění jizvy po akné je tím nejlepším řešením. Napomáhá k odstranění odumřelých kožních buněk. Jednoduchá metoda peelingu hrubšími částečkami odstraní přebytečnou kůži a pomůže ji navrátit původní podobu před jizvou. Stačí dvakrát týdně a výsledky se dostaví. Nic se však nesmí přehánět.

Citrón

Citrónová šťáva je další možností, jak se zbavit jizev. Látky obsažené v citrónu pomáhají odstranit přebytečný tuk z pokožky. Několikrát týdně si potřete obličej citrónovou šťávou a nechte ji působit po dobu 15 minut. Poté jemně opláchněte vlažnou vodou.

Kokosový olej

Kokosový olej je dalším skvělým přírodním produktem na odstranění jizev. Nejen, že účinně snižuje výskyt jizev, ale zároveň skvěle uklidní a vyživí pokožku. To je hned několik výhod v jednom balení.

Heřmánek

Heřmánkový čaj odstraňuje jizvy. Tento způsob péče o pleť je znám již několik staletí. Pijte hodně heřmánkového čaje nebo si v něm umyjte obličej. Vaše pleť bude vyživená a jizvy nebudou tak výrazné a časem zmizí úplně.

Jak na odstranění hlubších jizev

jizvyOdstranit hlubokou jizvu není jednoduché. Je to však možné. V prvé řadě záleží na procesu hojení zranění. Pokud během léčby, budete dělat vše, jak máte, jizva nebude tak velká a zvýší se šance ji plně vyléčit. Pro všechny ostatní případy, kdy nedošlo k plnému zahojení, zde máme dalších pár tipů, jak na to.

Aloe vera

Aloe vera gel je velmi efektivní a rychlý způsob, jak vyléčit jizvu. Používejte jej několikrát denně. Ideálně na čerstvé jizvy, kdy bude výsledný efekt 100%. Kromě toho Aloe vera vyživuje pleť a posiluje obranyschopnost kůže proti slunečnímu záření.

Med

Med je vynikající antibiotikum a je hojně využíván v kosmetických prostředcích. Není tomu jen tak. Přírodní med namažte na jizvu a nechte půl hodiny působit. Poté opláchněte ve studené vodě. Uvidíte, jak vaše jizva zeslábne.

Levandulový olej

Olej z levandule je další možností jak si poradit s jizvou. Vhodnou alternativou je i strouhaná cibule. Ani jedna složka není škodlivá, tak pro maximální efekt, můžete použít obě dvě naráz. Uvidíte, která vám bude více vyhovovat a zabírat na váš problém.

Vyhledejte odbornou pomoc

Hluboké jizvy způsobené velkým zraněním je lepší léčit pod dohledem odborného lékaře. Navštivte dermatologa, který vám doporučí správný postup. V některých případech pomůže jen chirurgický zákrok nebo laserové ošetření. Ne všech jizev je možné se zbavit pomocí medicíny, ale rozhodně zmenší jejich velikost a následné hojení přírodní metodou bude také účinnější.

Jak se vyhnout akné

Vznik akné je velmi nepříjemný, obzvláště pro ženy. Aby se zabránilo vzniku akné, je potřeba být v dobré fyzické a psychické pohodě. Zároveň je nutné dodržet pár pravidel osobní hygieny. Umyjte si obličej alespoň dvakrát denně a nesahejte si na něj špinavýma rukama. Dobré je také mít dostatečnou hladinu vitamínu E, který hraje důležitou roli v případě výskytu jizev. V kombinaci s vitamínem C zvyšujete jeho účinnost. Vše však konzultujte se svým lékařem a domluvte se na vhodném postupu léčby.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button