Péče o tělo

Jak na popraskané paty

Popraskané paty jsou velmi častým problémem. Tato zdravotní a kosmetická komplikace se může lišit v závažnosti. V některých případech je zapotřebí vyhledat i lékařskou pomoc. Obzvláště v případech, kdy jsou rány příliš hluboké a dochází k velkému narušení tkáně. Máme pro vás ale řešení, které vás zbaví problému s popraskanými patami.

Jednoduché řešení, které vyléčí a ochrání vaše paty

patyPokud budete preventivně pečovat o své paty, vyhnete se problému s popraskáním kůže a vytvořením hlubokých ran. Čím déle nebudete řešit svůj problém, tím větší komplikace nastanou. To může vyústit až k návštěvě lékaře a potřebných lékařských zákroků.

Častou příčinou, proč popraskané paty vznikají je suchý vzduch, nedostatek vláhy, nesprávná péče o nohy, špatné stravovací návyky, stárnutí, dlouhé stání na tvrdé podlaze nebo špatný druh obuvi. Na trhu je celá řada léků a přípravků, které vám pomohou s popraskanou kůží na patách. Máme pro vás recept na domácí léčbu.

Recept na domácí léčbu popraskaných pat

Složení:

  • 10 tablet 300 mg kyseliny acetylsalicylové (aspirin)
  • 70% lékařský alkohol nebo 250 ml brandy

Tablety rozdrťte na prášek. Poté vše smíchejte s 250 ml brandy nebo lékařským alkoholem. Nechte odležet zhruba 1-2 dny. Směs protřepejte každý večer. Po dvou dnech uležení, vezměte kus gázy a namočte ji v přípravku. Namočený obvaz naneste na postiženou oblast, obalte nylonovou taškou a vše přikryjte ponožkou. Nechte působit přes noc.

V dopoledních hodinách si umyjte nohy teplou vodou, otřete a naneste výživný krém na kůži nebo glycerin. Opakujte podle potřeby. Zhruba za deset léčebných kúr by měl být viditelný výsledek. Vaše paty budou jako nové.

Vazelína s citrónovou šťávou

Máme pro vás ještě jeden velmi účinný prostředek, jak na popraskané paty.

Složení:

  • 1 lžička vazelíny
  • 4 až 5 kapek citrónové šťávy
  • teplá voda

Namočte a napařte nohy v teplé vodě zhruba na 20 minut. Poté je opláchněte a osušte. Smíchejte jednu čajovou lžičku vazelíny s citrónovou šťávou. Směsí potřete postiženou oblast a nechte vstřebat do pokožky. Poté potřete oblast znovu a nasaďte si vlněné ponožky. Vlněné ponožky pomáhají udržovat teplo těla a zvýšit tak efektivitu směsi. Nechte působit přes noc a ráno si opláchněte nohy. Můžete použít výživný krém nebo glycerin.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button