Péče o těloPřírodní léčba

Pití tymiánového čaje každé ráno pomáhá s mnoha nemocemi

Po mnoho let je tymián používán při spoustě zdravotních obtížích jako například při epileptických záchvatech, chřipce, fibromyalgií, revmatoidní artritidě a mnoha dalších. Často se tymián používá také k prevenci infekce, k urychlení hojení ran (drcený tymián se umisťoval na obvaz). Tato stále zelená bylina je silná díky éterickým olejům, které mají antivirové, antiseptické, antifungální, antiparazitární a protirevmatické vlastnosti.

Spousta vitamínů

Tymián jako rostlina je naložená vitamíny a minerály včetně vápníku, draslíku nebo železa. Tyto látky pomáhají regulovat krevní tlak, podporují tvorbu červených krvinek a dostávají do těla antioxidanty. Tymián obsahuje také vitamín A, vitamín C, kyselinu listovou a vitamín B. Kromě toho obsahuje důležité bioflavonoidy a těkavé oleje jako thymol. Jde o esenciální olej, který může působit jako silná antioxidační prostředek.

Tymián má schopnost snížit virovou zátěž v těle, pokud jej využíváte pravidelně a díky tomu pomáhá při léčbě revmatoidní artritidy, roztroušené sklerózy, chronického únavového syndromu, Hashimotovy choroby, fibromyalgie, thyroiditidy, lupusu, tinnitusu nebo vertiga.

Jde o skvělou bylinu, která obsahuje terpenoidy jako kyselina ursolová a rosmarinová, které mohou mít protirakovinné vlastnosti. Podle mnoha studií může pravidelná konzumace tymiánu zvýšit množství DHA, omega 3 mastných kyselin, v ledvinách, srdci a membránách mozkových buněk.

Esenciální tymiánový olej je přínosný při léčbě:

  • Infekce v krku
  • Kašle
  • Astma
  • Bolesti v krku
  • Zánětu úst
  • Zánětu dásní
  • Zánětu hrtanu
  • Akutní a chronické bronchitidě

Chcete-li zlepšit své celkové zdraví a bránit tak mnoha chorobám, doporučujeme vyzkoušet čaj z tymiánu. Jak jej připravit?

Ingredience:

  • Sušený nebo čerstvý tymián
  • Voda

Postup:

Ze všeho nejdřív dejte sušený tymián, který dejte do šálku. Na jeden šálek vody dejte jednu lžičku sušeného tymiánu. Použijete-li čerstvý tymián, pak přidejte další lžičku. Na tymián nalijte vařící vodu a nechejte působit pět minut. Sceďte a váš čaj je připraven ke konzumaci!

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button