Jídlo a stravováníPéče o tělo

Lámou se vám vlasy nebo nehty, máte křeče? Potom vám chybí vitamíny

Všichni víme, že vitamínové a minerální nedostatky mohou způsobit mnoho zdravotních problémů. V tomto příspěvku si ukážeme 5 nejčastějších příznaků z nedostatku vitamínů.

Bolest hlavy nebo svalové křeče indikují nedostatek hořčíku

Hořčík je jednou z nejčastějších minerálních látek, které nám chybí. Tato extrémně silná živina je velmi důležitá pro funkci nervového systému. Pomáhá pro uvolnění napjatých svalů. Také zmírňuje svalové křeče a bolesti hlavy.

Nejlepší a nejúčinnější způsob, jak zvýšit příjem hořčíku, je přidat do jídelníčku více listové zeleniny, jako je například kapusta. Vyzkoušet můžete zelená smoothie, která jsou bohatá i na další živiny. Využít se dá i Epsomská sůl, která je také plná hořčíku. Přidejte ji do koupele a minerální látky se vstřebají do těla skrze kůži.

Na akné vám pomůže zinek

Víte, že nedostatek zinku způsobuje akné? Zinek má na starost množství oleje v pokožce a dodává pleti barvu a jas. Z nedostatku zinku může vzniknout celá řada kožních onemocnění. Pravidelné užívání tohoto minerálu vám regeneruje kožní buňky, urychluje proces hojení kůže a zklidňuje zanícenou pokožku.

Pokud každý den budete konzumovat 30 miligramů zinku, budete dostatečně odolní proti všem kožním chorobám. Zhruba ¼ šálku syrových dýňových semínek poskytuje něco málo přes polovinu doporučené denní dávky zinku.

Suché a lámavé vlasy způsobuje nedostatek biotinu

vitamínyVitamín B7 nebo tzv. biotin je hlavní složkou zodpovědnou za zdravé vlasy. Tento důležitý minerál naleznete v celé řadě potravin. Nejčastější příznaky z nedostatku biotinu jsou ztráta vlasů, lámavost vlasů a nehtů, atd. Pokud se chcete těmto problémům vyvarovat, konzumujte potraviny s vysokým obsahem biotinu.

Řídnutí vlasů má na svědomí železo

Železo je jedním z nejdůležitějších minerálů pro lidské tělo. Především vlasy z něj čerpají svoji sílu. Nízká hladina železa nebo anémie může vést k vypadávání vlasů.

Bílé pupínky z nedostatku esenciálních mastných kyselin

Malé bílé pupínky vznikají z nedostatku esenciální mastné kyseliny. Dostatek Omega 3 mastných kyselin vám také pomůže v boji proti zánětům, hromadění folikulů, atd.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button