Péče o těloPřírodní léčbaZdravé tipy

Jak si vyrobit levandulovou limonádu, která vás zbaví bolesti hlavy a úzkosti?

Úzkost je třetí nejčastější problém týkající se duševního zdraví na celém světě. A bolest hlavy, tak ta snad už trápila každého z nás. Lékaři mohou předepsat léky, které vám pomohou jednoduše a rychle zbavit se nejen bolesti hlav, ale také úzkostí. V extrémních případech je to určitě užitečné, ovšem ne vždycky je to ta nejlepší volba. Proč do těla cpát chemii, když nemusíte? Existují přírodní způsoby, jak bojovat proti úzkosti a bolesti hlavy. Skvělým způsobem je levandulová limonáda.

Zázračná limonáda

Levandule je mimořádná rostlina, která pomáhá stabilizovat náladu a také působí jako účinné analgetikum. Poskytuje vynikající účinky v případě bolestivých a chronických bolestí hlavy. A to je užitečné zejména v případě stresu a celkového napětí. Vůně levandule uvolňuje smysly. Levandule je považována za skutečnou lahůdku pro napětí, stres a bolest hlavy. Bolesti hlavy jsou často způsobeny stresem, napětím či dehydratací. A právě levandulový éterický olej umí účinně léčit tyto problémy.

Léčivá rostlina

Levandule je léčivá rostlina má složitou strukturu a velké množství zdravotních výhod. Například je protizánětlivá, antimykotická, antibakteriální, funguje jako antiseptikum, proti křečím, jako antidepresiva, jako detox, na krevní tlak a podobně. Vědci z Floridy zjistili, že levandule má sklony k odlehčování úzkostí. A podobně je na tom také levandulový éterický olej. Bylo prokázáno, že snižuje úzkost u studentů, snižuje tepovou frekvenci při stresových testech. Tato květina je také skvělá proti depresím nebo na kocovinu. Následující přírodní lék léčí bolesti hlavy. A to s pomocí jednoduché limonády.

Levandulová limonáda

Ingredience:

  • 2 kapky levandulového esenciálního oleje (nebo ¼ šálku sušené levandule)
  • Šťáva ze šesti citrónů
  • 1 šálek surového medu
  • 5 šálků vody

Postup:

Dejte všechny ingredience do hrnce a míchejte, dokud se nespojí. Směs ochlaďte a přidejte víc vody nebo medu, podle vaší chuti. Poté zakryjte a nechejte odstát po dobu jedné hodiny.

Jiné způsoby, jak využít levandulový olej na úzkosti a bolest hlavy:

  • 10 až 12 kapek levandule dejte do difuzéru. Dostane se do ovzduší a vy během pracovního dne budete víc v klidu a stres se vám vyhne
  • Smíchejte 5 až 6 kapek levandulového esenciálního oleje do koupele, pokud máte suchou pleť
  • Přidejte 2 kapky levandulového oleje do svého tělového oleje. Díky tomu se zlepší vaše pokožka, bude hydratovaná a pomůže vám relaxovat a uklidnit mysl. Rovněž pomáhá odpudit hmyz a pomůže vám lépe usínat

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button