Jídlo a stravováníZdravé tipy

Jednoduché snídaňové tipy, které dodají energii 2. díl

Asi už jste někdy slyšeli, že snídaně je tím nejdůležitějším jídlem dne. Je to pravda, ovšem musíte myslet také na to, co jíte. Když budete snídat tučné, zpracované a sladké pokrmy, pravděpodobně to nebude mít kýžený efekt na vaše tělo, jako když budete snídat správné potraviny. Takové, které uvolňují cukry do těla postupně a tím pádem dodávají energii na celý den.

Snídaně je základ dne

A je tomu skutečně tak, chcete-li mít úspěšný den, stihnout hodně práce, pak se ráno pořádně a hlavně zdravě nasnídejte. Ve vaší snídani by měly být bílkoviny, ovoce a celozrnné látky. Udržíte si tak svou váhu, budete mít energii během celého dne, nebudete mít pocit hladu pár chvil po snídani. Jaké jsou doporučení, které je dobré u snídaně dodržovat? V prvním díle jsme si ukázali pár tipů, co při snídani dodržovat a jaké potraviny raději vyměnit. Nyní v tom budeme pokračovat!

Smíchejte bobulové ovoce se skořicí namísto hotového želé

Želé je poměrně rychlý způsob, jak do těla při ranní snídani dostat něco sladkého. Je to velmi chutné, rychle hotové a pochutnávají si všichni. Co takhle syrové bobulovité plody se skořicí? Příprava trvá jen pár minut a chuť je v podstatě stejná. Pro vaše tělo má však čerstvé ovoce mnohem větší přínos, budete se víc soustředit a zlepšíte výkony v práci. Jedna studie, do které byli zapojeni teenageři ve věku 12 – 18 let zjistila, že konzumace ovoce ke snídani pomáhá zlepšovat výkon ve škole. Navíc skořice je bohatá na antioxidanty a pomáhá snižovat hladinu cukru v krvi, což pomáhá lépe se soustředit a být klidnější.

Ke snídani celozrnné sendviče namísto bagelů nebo baget

Obložená bagetka nebo takový americký bagel je pro nedělní snídani v posteli rozhodně tím pravým. Také milujete, když nikam nespěcháte, snídáte v posteli a jen vybrané lahůdky? Co však vaše tělo? Jak to ocení bagel nebo bagetu? Jednoduchý bagel má asi 350 kalorií a jen 2 gramy vlákniny. Takový celozrnný plátek chleba má jen 100 kalorií a 5 gramů vlákniny. Bagely jsou vyráběny ze zpracované bílé mouky, která neobsahuje celá zrna. Chcete-li se udržet na nohou, nechat tělo správně a efektivně pracovat, pak si dejte raději celozrnný plátek chleba. Ten se snažte doplnit nízkotučným tvarohem, který má pouze 210 kalorií a 16 gramů bílkovin.

Pomerančový džus zaměňte za džus z granátového jablka

Pomerančový džus na snídaňovém stole? To už je taková klasika, kterou jsme převzali z Ameriky nebo z hotelových snídaní. Ráno určitě musíte pít, to bezesporu, ale nejlepší možností je čistá voda. Popřípadě můžete vyzkoušet šťávu z granátového jablka. Ta pomáhá podporovat paměť, verbální funkce a podobně. Pro správný start dne si raději dejte 100% džus z granátového jablka namísto pomerančového džusu.

Toust s avokádem namísto másla

Dokonce, i když budete konzumovat podle vás ta „správná“ jídla ke snídani, můžete se setkat s únavou před polednem. Může to být způsobeno tím, že vaše strava neposkytuje stabilní zdroj energie. Chcete-li se vyhnout pocitu hladu několik hodin po jídle, pak vsaďte na kvalitní tuky ve snídani. Jedna studie naznačuje, že lidé, kteří snídali jídla s vysokým obsahem tuku, měli sníženou hladinu chuti k jídlu tři až čtyři hodiny po snídani. Díky tomu vyměňte obyčejné máslo, které ke snídani využíváte za rozmačkané avokádo. To je skvělým zdrojem vlákniny, vitamínů a minerálů. Navíc obsahuje spoustu zdravých nenasycených tuků, které prospívají lidskému srdci.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button