Ostatní

Jak využít pivo v domácnosti

Pivo je velmi oblíbeným nápojem, a má u nás dlouholetou tradici. Mnozí tvrdí, že jsme jednička v jeho produkci. O čem se ale mluví málo, to jsou jeho léčivé účinky. V malé míře je pivo prospěšné našemu tělu. Pivo se nemusí jen pít, ale můžeme ho využít i jinými způsoby. Pojďme se nyní podívat na ty nejčastější.

Pro krásnější pleť

Pivo přispívá k odstranění odumřelých kožních buněk a díky němu se pleť stává hladší a jasnější. Obsahuje mnoho vitamínů a živin, které jsou blahodárné pro naši pleť. Správně vyživená pleť vypadá mladistvě a svěže. Také obsahuje antioxidanty, které zpomalují stárnutí pokožky, napíná kůži a redukuje vrásky. Vyrobte si proto z něj masku na obličej.

Na masku budete potřebovat:

  • 1 lžíce piva
  • 1 vaječný bílek
  • 3 kapky mandlového oleje

Postup:

Tyto dvě ingredience smíchejte a naneste na obličej. Nechte působit 10 minut a pak směs umyjte.

Pro krásnější vlasy

Pivo je bohaté na vitamín B a křemík, který je klíčem ke zdravým a dlouhým vlasům. Nalijte si dvě sklenice pivo do vlasů a důkladně promasírujte pokožku hlavy. Nechte působit asi 5 minut, a poté opláchněte vlažnou vodou.

Na unavené nohy

Nalijte pivo do lavóru a máčejte si v něm nohy po dobu několika minut. Osvěžující účinek piva pomůže vašim nohám k odpočinku po dlouhém a náročném dni.

Pro lepší spánek

Květinový chmel, který hlavní složkou piva. Také je přírodním sedativem, které se hojně využívá jako lék na nespavost. Vyzkoušejte tento trik. Vyperte si povlaky na polštáře ve směsi vody a piva ve stejném poměru. Polštáře natáhnou vůni chmele a vám se bude lépe usínat. A když vám tento trik nepomůže, potěšíte alespoň svoji drahou polovičku.

Pivní marináda pro měkčí maso

Pivo je skvělým řešením, pokud toužíte po měkkém masu. Do mísy proto vložte plátky masa a zalijte pivem. Můžete přidat trochu koření pro lepší chuť. Následující den maso vyjměte a připravte. Budete překvapeni, jak bude upečené maso měkké.

Vraťte barvu kovovým předmětům

Pivo obsahuje kyseliny, které jsou ideální pro leštění kovových předmětů, jako jsou ocelové hrnce a šperky. Nalijte trochu piva na houbičku a vyčistěte špinavé věci. Můžete je také na několik minut do piva přímo ponořit.

Pro větší lesk dřevěného nábytku

Pokud vám dřevěný stolek přijde už trochu zašedlý, nevěste hlavu. Nalijte trochu piva do bavlněného hadříku a vyleštěte s ním dřevěné plochy. Nábytek bude vypadat jako nový.

Proti hmyzu

Mouchy dokážou být pořádně otravné. Abyste předešli těmto nepříjemnost, nalijte do sklenice pivo a zakryjte ho alobalem. Na vrh udělejte malou dírku. Mouchy vůně piva přiláká, vlezou dovnitř, ale už se nedostanou ven.

zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button