Ostatní

Sušička může být příčinou řady nemocí

Víte že, většina sušiček obsahuje velké množství různých toxických chemikálií, jako např. benzyl acetát, benzylalkohol, chloroform a linalool. Všechny tyto látky jsou špatné pro naše zdraví.

Kromě toho, že skončí na naší kůži, jsou i jejich výpary velmi jedovaté. Podle nejnovějších poznatků stojí za řadou neurologických onemocnění. To je jeden z hlavních důvodů, proč přestat používat sušičku.

Důležité důvody, proč byste měli přestat používat sušičku

Většina sušiček je potažena chemickými látkami, které se uvolňují do vzduchu a vydávají zápach plný chemikálií. Ten může způsobit vznik rakoviny, poškození jater a řadu dalších nemocí. Níže jsou uvedené škodlivé látky, které obsahují sušičky.sušička

  1. Alfa-terpineol – je toxická látka, která je spojena s poruchou mozku, nervového systému, ztráty svalové kontroly, deprese a bolesti hlavy.
  2. Benzyl acetát – je nejčastěji spojován s rakovinou slinivky břišní
  3. Benzylalkohol – dráždí horní cesty dýchací, způsobuje onemocnění centrálního nervového systému, bolesti hlavy, nevolnost, zvracení, závratě a pokles krevního tlaku.
  4. Chloroform – je silné a nebezpečné neurotoxikum. Tato chemikálie je skutečně nebezpečná pro váš mozek. Inhalace výparů může způsobit ztrátu vědomí, nevolnost, bolest hlavy, zvracení, závratě a ospalost.
  5. Ethanol – nejčastěji je spojován s poruchami centrálního nervového systému a je na seznamu nebezpečných odpadů EPA.
  6. Ethyl-acetát – způsobuje bolest hlavy a je také na seznamu nebezpečných odpadů EPA.
  7. Linalool – mnoho různých studií potvrdilo, že tato chemikálie způsobuje ztrátu svalové koordinace, nervového systému a poruch mozku a vznik depresí.
  8. Pentan – způsobuje bolest hlavy, nevolnost, závratě, únavu, ospalost a deprese.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button