Péče o těloZdravé tipy

Začněte dělat tento trik a vaše tvář bude o 10 let mladší

Rýžová voda má úžasné výhody na vlasy a pleť. Nedávná studie navíc prokázala, že rýžová voda vykazuje účinky pro péči o vlasy, jako například snižuje povrchové tření a zvyšuje tak pružnost vlasů. Vyzkoušejte rýžovou vodu i vy!

Skvělé výhody

Rýžová voda obsahuje inositol, sacharid, který může opravit poškozené vlasy a chrání je tak i před poškozením. Specializovaná zobrazovací metoda ukáže, že inositol zůstává uvnitř vlasu i po opláchnutí, které nabízejí trvalou ochranu vlasů. Z toho důvodu je mytí nebo oplachování vlasů s rýžovou vodou lepší. Chrání vlasy před budoucím poškozením. Kromě toho posilte vlasové kořínky, přidejte objem a lesk vlasům, díky tomu budou hedvábně hladké!

Jak vytvořit rýžovou vodu pomocí varu?

  • 1 šálek organické rýže
  • 3 šálky vody

Omyjte jeden šálek organické rýže s čistou vodou a vařte rýži v nezakryté misce s třemi šálky vody. Jakmile je rýže uvařená, nalijte vodu do čisté nádoby. Nechte rýžovou vodu vychladnout a poté jí uložte do vzduchotěsné nádoby do lednice, kde vám vydrží po dobu jednoho týdne.

Smíchejte jednu až dvě polévkové lžíce rýžové vody v jednom šálku vody. Míchejte do doby, než získáte mléčnou směs. Tuto směs používejte dle potřeby.

Jak vytvořit rýžovou vodu bez vaření?

  • 1 šálek organické rýže
  • 2 šálky vody

Opláchněte organickou rýži vodou a přidejte do ní dva šálky vody. Nechejte působit po dobu 15 – 30 minut. Zamíchejte, sceďte a vodu dejte do jiné mísy, kde uložíte vody do lednice po dobu 3 až 4 dnů. Před použitím protřepejte. Jakmile budete mít tuto domácí rýžovou vodu připravenou, můžete jí využívat v každodenní péči o pleti a vlasy.

Výhody rýžové vody pro lidskou kůži:

Zklidní podrážděnou pokožku

Škrob v rýžové vodě je účinný při léčení syndromu suchých kožních lézí. To může uklidnit podrážděnou pokožku a záněty. Studie 2002 zveřejněná v Acta Dermato Venereologica zjistila, že použijete-li na pokožku vodní lázeň, která obsahuje rýžový škrob, pomůže v hojení poškozené kůže. Musíte tuto lázeň aplikovat dvakrát denně po dobu 15 minut. Schopnost hojení se zvyšuje o 20 procent.

Pro jakýkoliv druh podrážděné kůže nebo zánětu také působí rýžová voda. Stačí přidat několik šálků rýžové vody do teplé vodní lázně. Namočte své tělo do této lázně na dobu 15 až 20 minut dvakrát denně.

Objeví-li se lokální podráždění, pak namočte vatový tampon v chladné rýžové vodě a aplikujte na postiženou oblast. Toto opakujte několikrát denně.

Stahuje póry kůže

Otevřené nebo velké póry na kůži mohou přispět k různým typům problémů jako například akné nebo černé tečky. Otevřené póry jsou běžné pro lidi, kteří mají mastnou pleť. Chcete-li bojovat s tímto nepříjemným problémem, pak je mimořádně efektivní právě rýžová voda. Dále pomáhá napínat kůži, snižuje velké póry, obnovuje rovnováhu pH pokožky. Zřeďte rýžovou vodu se stejným množstvím čisté vody. Poté do této směsi namočte vatový tampon a aplikujte na vaši pleť. Nechte působit po dobu 15 – 20 minut a poté opláchněte. Pro dosažení nejlepších výsledků toto aplikujte každé ráno a večer.

Zlepšuje vzhled pleti

Rýžová voda také zlepšuje pleť a dělá jí zdravější a bezchybnou. Pomáhá splachovat toxiny z kůže, zlepšuje pružnost pokožky a snižuje zánět. Kromě toho zabraňuje stařeckým skvrnám a hyperpigmentaci. Namočte vatový tampon ve zředěné rýžové vodě a aplikujte ho na čistou tvář. Nechte ho působit po dobu 5 až 10 minut. Poté proveďte masáž krouživými pohyby po dobu několika minut a opláchněte vlažnou vodou. Toto dělejte minimálně jednou denně.

Zjemňuje pokožku

Rýžová voda je také vhodná pro udržení jemné a hydratované pleti. Protein, který rýže obsahuje, zabraňuje ztrátě vody, což udržuje pokožku hydratovanou déle. Antioxidanty pomáhají snižovat poškození volnými radikály, které jsou způsobené stárnutím, slunečními paprsky a podobně.

Zřeďte rýžovou vodu se studenou vodou v poměru 1:2 namočte žínku v této lázni a poté ji umístěte na čistou tvář, kde jí necháte působit minimálně 15 minut. Jemně obličej umyjte zbývající rýžovou vodou. Nakonec obličej opláchněte čistou vodou a tuto proceduru opakujte jednou denně.

Zdraví prospěšné účinky banánu na vlasy a pokožku

V průběhu staletí byly banány používány v zmírnění bolesti žaludku (včetně ranních nevolností), ke snížení stresu, pálení žáhy, ke zmírnění bolesti, úlevy od zácpy, uklidnění příznaků PMS, léčbě bradavic nebo stimulaci mozku. Banány obsahují flavonoidy a zdraví prospěšné polyfenoly, například lutein, zeaxantin, beta a alfa karoteny a podobně.

Jeden banán obsahuje 467 mg draslíku, což je důležité pro kontrolu tepové frekvence a krevního tlaku. Je to zajímavé, protože stejné množství banánu má jen jeden miligram sodíku. Vitamín B6 s banány poskytuje asi 28% toho, co je potřeba každý den, aby napomohl prevenci chudokrevnosti a ischemické chorobě srdeční.

Vláknina v hojné míře pomáhá udržovat váš trávicí systém. Hořčík pomáhá posilovat kosti a chránit vaše srdce. Mangan je zase nutný pro aktivaci antioxidačního enzymu. Jeden banán dodává také dostatečné množství mědi, což udržuje produkci červených krvinek.

S čím může pomoci banán?

Přírodní leštička – rub banánové slupky je možno využít na nábytek, kuchyňské nádobí nebo na boty, aby byly pěkné a lesklé.

Bělení zubů – rub banánové slupky může pomoci za zuby, budou bělejší než kdy jindy a to během několika týdnů.

Léčba hemeroidů – rub banánové slupky přiložte na postiženou část, pětkrát denně na pět minut. Budete se cítit mnohem lépe.

Kousnutí hmyzem – rub slupky přiložte na bodnutí hmyzem, uklidní svědění na kůži.

Akné – třete banánovou slupku na místech, která jsou postižená akné. Zmírní to zánět, podráždění a zároveň zabrání vzniku dalších ohnisek.

Modřiny – banánové slupky mají neuvěřitelné regenerační vlastnosti, mohou urychlit hojení modřin.

Bradavice – rub banánové slupky může pomoci také na vaše bradavice. Přiložte je na postižené místo a zajistěte obvazem. Nechejte působit přes noc. Budete-li tuto léčbu provádět pravidelně, bradavice velmi brzy odpadne.

Psoriáza – banánové slupky pomohou hydratovat pokožku a zmírnit svědění, které způsobuje lupénka. Stačí použít banánovou slupku na postiženou oblast 1 – 2 krát denně a brzy se projevy zmírní či úplně zmizí.

Svědění a vyrážky – použitím banánových slupek na postiženou oblast se svědění zmírní a vyrážky na kůži zmizí.

Bolest hlavy – banány jsou bohaté na draslík, minerál, který pomáhá zmírňovat bolesti hlavy. Chcete-li použít banán na bolest hlavy, stačí dát slupku přes čelo nebo na zadní stranu krku.

Vyzkoušejte tyto tipy a uvidíte, jak budete překvapeni, že to funguje!

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button