Péče o těloPřírodní léčba

Tento olej může pomoci s nespavostí, infekcí ledvin, akné

Jalovcový esenciální olej získáváte ze sušených nebo čerstvých bobulí a jehličí rostliny. Jde o známý silný imunitní posilovač, který přirozeně zlepšuje krátkodobé a dlouhodobé nemoci. Mnoho lidí o něm neví, a proto jej nevyužívají. A to je možná škoda. Může totiž pomoci s mnoha problémy například s akné, nespavostí, s problémy močového měchýře a podobně.

Jalovcový olej

Jde o esenciální olej, který má sladkou dřevitou vůni. Výzkum naznačuje, že olej z jalovce obsahuje víc než 87 různých sloučenin včetně silných antioxidantů, antibakteriálních látek a antifungálních látek. Je tedy velmi prospěšný pro lidské tělo a má vliv na spoustu nemocí a problémů, které vás mohou potkat.

Běžně se jalovcový olej používá pro zdraví pokožky, pro přirozenou detoxikaci. Napomáhá také lepšímu spánku, posiluje celkový imunitní systém, napomáhá lepšímu trávení a také umí uklidnit svaly. Jalovcový olej toho umí však o dost víc. Co například? Přinášíme pár příkladů.

Léčí infekce

Antibakteriální vlastnosti, které najdete u jalovcových bobulí, jsou ideální pro léčbu infekcí močového měchýře a ledvin. Spousta lékařů doporučuje tyto plody například pro infekce močových cest. Užíváte-li je vnitřně a jako tonikum, zejména v kombinaci s jinými antibakteriálními oleji (hřebíček, oregano nebo pampeliška) může silice jalovce pomoci. Někdy může působit podobně jako běžná antibiotika.

Léčí poškozenou pokožku

S přirozenými antibakteriálními a antimikrobiálními schopnostmi je jalovcový esenciální olej jedním z nejpopulárnějších přírodních prostředků pro boj s podrážděním kůže (vyrážka či ekzém) a pro boj s infekcí. Může sloužit jako domácí lék na akné a podporuje krásnou pokožku, pomáhá léčit problémy způsobené hormonální nerovnováhou. Použijte jednu až dvě kapky jalovcového oleje s nosným olejem jako zvlhčující přípravek po umytí tváře. Můžete také přidat do sprchového gelu. Pomáhají při léčbě pachů, plísní a dalších škod.

Zlepšuje trávení

Jalovcový olej působí jako stimulant pro trávicí enzymy a umožňuje použít jako výživový doplněk pro čištění jater nebo také pro zažívací nemoci. Jednoduše přidejte jednu nebo dvě kapky jalovcového oleje do vody nebo do smoothie, ale pouze tehdy, je-li váš olej 100% čistě terapeutický a je-li vhodný pro vnitřní využití.

Pomáhá relaxaci a lepšímu spánku

Esenciální jalovcový olej pomáhá uvolňovat svalové napětí. Můžete s jeho pomocí masírovat hrudník, nohy nebo krk před spaním. Jalovcový esenciální olej může pomoci s rychlejším a lepším usínáním. Napomáhá vaší mysli uklidnit se, odpočívat a pomáhá také v klidném spánku přes celou noc.

Pomáhá odstraňovat hmyz

Vůně jalovce vypouští do vzduchu podobné „pachy“ jako citronelový olej. Můžete tedy svůj oděv potřísnit silici jalovcového oleje, který smícháte s nosným olejem. Můžete jím také masírovat kůži. Stačí přidat 25 kapek do lahvičky o obsahu 1 unce a do zbytku přidat kokosový olej. Následně tuto směs rozptylujte do interiéru.

Zmírňuje bolest svalů

Jalovcový olej je skvělý způsob jak zmírnit bolest a zánět. Je ideální na různá zranění, bolesti kloubů, svalů, kostí, ale například také na artritidu. Smíchejte s nosným olejem a masírujte postiženou oblast. Můžete jej také přidat do teplé lázně s Epsom solí a levandulí.

Pomáhá od pálení žáhy

Na pálení žáhy a problémy s trávením stačí jedna nebo dvě kapky jalovcového esenciálního oleje s kokosovým olejem. Masírujte žaludek, hruď nebo břicho. Můžete jej používat také zevnitř, ale to se musíte ujistit, že jde opravdu o olej, který je vhodný pro vnitřní užití.

Jak můžete výše vidět, jalovcový olej má mnoho způsobů využití, funguje na spoustu problémů a nemocí. Před jeho použitím se ujistěte, že využíváte opravdu kvalitní jalovcový olej. Nehodí se pro těhotné nebo kojící ženy. Také byste neměli tuto terapii využívat déle než tři až čtyři týdny v kuse. Zvýšené množství jalovce může mít nepříznivé účinky na ledviny nebo játra.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button