Péče o těloPřírodní léčba

Domácí recept na odstranění plaku, zubního kamene a zánětu dásní

Bolest zubů je velmi nepříjemná, často vystřeluje do hlavy a ve chvíli, kdy se objeví, může vám často znepříjemnit celý den. Budete mít problémy s jídlem, protože každé kousnutí vyvolává bolest, může se objevit problém s reakcí na studené a teplé nápoje. Všichni se snažíme odstranit bolest zubů, kterou může způsobovat zánět dásní, zubní kámen.

Domácí léčebný proces

Dnes se s vámi podělíme o vynikající domácí léčbu, která pomáhá nejen odstranit záněty zubů a zubní kameny, ale také pomůže s odstraněním plaku a pomůže vybělit vaše zuby. Zubní plak je nepříjemná lepivá hmota, která je plná bakterií. Tvoří se na zubech, zubních výplních, dásních a na jazyku.

Může se na zubech objevovat v několika vrstvách, které poté narušují zuby a zubní sklovinu. Plak je rájem pro ústní bakterie, které se živí cukry z jídla, které jíte. Také vytváří kyselinu během tohoto procesu. Ta rozkládá zubní sklovinu, což vede k problémům se zubním kamenem. Bakterie také produkují toxiny, které působí různé problémy s dásněmi.

Problémy se zuby

Několik faktorů přispívá k vytváření plaku na zubech. Je to například nesprávná ústní hygiena, špatná technika kartáčování, dědičnost nebo nedostatek profesionální péče. Kromě pravidelné zubní hygieny může tento domácí recept pomoci odstranit zubní plak a zubní kámen. Nezapomeňte, že jakmile zubní pasta mineralizuje zuby, je velmi obtížné jej odstranit. Vyzkoušejte tento domácí recept:

Ingredience:

  • 1 polévková lžíce jedlé sody (bez obsahu hliníku)
  • ½ čajové lžičky mořské soli
  • ½ šálku peroxidu vodíku
  • Antiseptická ústní voda
  • ½ šálku horké vody
  • ½ šálku studené vody
  • Kartáček na zuby
  • Zubní nit
  • Kelímek na vodu

Postup:

Smíchejte mořskou sůl s jedlou sodou, to vše v šálku s trochou vody. Vytvořte pastu, kterou dejte na vlhký kartáček na zuby a opatrně čistěte zuby. Tuto směs aplikujte asi pět minut a postupně vyplivujte. Směsí teplé vody a peroxidu vodíku propláchněte ústa asi jednu minutu, vyplivněte a poté opláchněte studenou vodou.

Odstraňte nažloutlý plak pomocí zubní nitě, ale pozor, opatrně na dásně. Použijte ústní vodu, abyste získali lepší výsledky a čistší ústa. Snažte se čistit zuby nejméně dvakrát denně s kartáčkem na zuby a s dostatkem zubní pasty. Také je dobré čistit jazyk, protože i tam se mohou objevovat bakterie, které mohou vést k zubnímu kameni.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button