Ostatní

10 věcí, které musíte udělat, aby se u vás už nikdy neobjevil pavouk

Nikdo z nás nechce mít doma pavouky, kteří lezou v našem domě. Jednoduše tak hledáme řešení, jak snadno a rychle jej ze svého bydliště odstranit. Není nutno kupovat komerční přípravky, které jsou plné chemikálií. Ty sice pomohou odstranit pavouka, ovšem mohou interiér nepříjemně poškodit. Existují také přírodní prostředky, které vám mohou pomoci zbavit se tohoto hmyzu a udržet jej mimo váš dům. Zdá se, že pavouci nenávidí silný zápach, takže například máta peprná pomůže. Vyzkoušejte!

Citrus

Pavouci nemají rádi citrusové vůně. Třením citrusové kůry (pomeranč nebo citron) v oblastech, kde se nejčastěji vyskytují pavouci, vám pomůže se jich zbavit. Budou si hledat přístřeší někde jinde. Můžete vyzkoušet také leštěnku s citrusovou vůní na nábytek, máte-li pocit, že se pavouci ochomýtají někde v okolí.

Tabák

Ani tabák pavoukům příliš nevoní. Nasypte jej trochu tam, kde víte, že se pavouci objevují. Tabák také můžete namočit ve vodě, kterou pak můžete nastříkat po celém domě.

Cedr

Použití cedrového mulčování v okolí vašeho domu může zabránit pavoukům přístup do domu. Hmyzu obecně se cedr nelíbí, což znamená, že díky tomu se nebude ve vašem okolí, nebude vyskytovat. Cedr obecně pavouky neodradí, ale odrazuje hmyz, který se přesune jinam a ve vašem domě či okolí domu tak nebude pro pavouky dostatek potravy. Možná zní poněkud podivně použití cedrových bloků okolo skříní a zásuvek, ale je to velmi efektivní.

Mátový olej

Pavouci nenávidí mátu. Smíchejte proto esenciální mátový olej s vodou a touto směsí postříkejte každou oblast ve vašem domě. Pavouky to z vašeho domu vyžene, bude je to držet dál a co víc, váš dům bude díky tomu krásně vonět.

Kaštany

Ani kaštany nejsou pro pavouky příliš vábné, jednoduše je vezměte, dejte pár na okenní parapety a máte vystaráno. Mohou vám pomoci na velmi dlouhou dobu.

Ocet

Pavouci nenávidí bílý ocet. Proto si vytvořte postřik z octa a aplikujte jej okolo vašeho domu. Skvěle je to odpudí. Vůně octa není tak špatná v porovnání s tím, že to odradí všechny pavouky. Ujistěte se, že ocet nastříkáte do všech trhlin, které najdete.

Pořiďte si kočku

Pavouci, podobně jako myši a krysy nemají rádi kočky. Ty jsou velmi dobří lovci a nedovolí, aby se pavouci plazili po podlaze. Postarají se o něj. Kočka vám pomůže zneškodnit některé pavouky a také do budoucna zabrání výskytu pavouků.

Čistý domov

Jde pravděpodobně o nejlevnější způsob, jak snížit počet pavouků, které ve své domácnosti můžete najít. Ujistěte se, že váš domov je bez prachu a pavučin. Pravidelný úklid vám v tom pomůže. Díky úklidu se zbavíte hmyzu, což je zdroj pro pavouky a to je donutí jít o dům dál.

Uklízejte také exteriér

Rovněž na exteriér vašeho domova se musíte zaměřit. Udržujte jej bez posekané trávy, listů a podobně. To e může totiž přímo vybízet pavouky k jejich výskytu. Zkontrolujte také dveře a okna, abyste neměli nikde žádné otvory, kterými by mohli pavouci proniknout.

Přírodní přípravek pro odpuzení pavouků

Můžete si také připravit přípravek, které odpuzuje pavouky. Jde o přírodní produkt, který pomůže ve vašem domě. Uvidíte, že umí hotové zázraky!

Ingredience:

  • 1 šálek bílého octa
  • 40 kapek mátového oleje
  • 2 šálky vody

Postup:

Vezměte láhev s rozprašovačem a do ní nalijte všechny ingredience, ocet, vodu i mátový olej. Vše smíchejte a následně máte připravenou přírodní zbraň v boji s pavouky. Aplikujte jí na okenní parapety, dveře, okolo oken a také do různých štěrbin. Jednoduše tak pavouky zlikvidujete.

Vyzkoušejte tyto jednoduché tipy a rady a uvidíte, že váš domov bude rázem bez nevítaných pavoučích návštěvníků.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button