Jídlo a stravování

Díky této zelenině, se zbavíte astma, kašle, kopřivky a spousty dalších nemocí

Víte, co je ředkvička? Jedná se o zdravou zeleninu, která má červenobílý kořen a pěstuje se po celém světě. Vegetariáni ji obvykle přidávají do salátu nebo ji konzumují jen tak. Ředkvička je rostlina z čeledi Cruciferae, která má dřík s mnoha chloupky. Základ dříku tvoří hlíza na místě, kde se setkává s kořenem. Nejčastěji se pěstuje ředkvička odrůdy sativus, která má jemné bílé nebo žluté květy uspořádané ve shlucích. Listy rostliny jsou rozděleny do laloků s velkými a hrubými okraji.

Historie ředkvičky

Ředkvička byla kultivována po celá staletí v některých částech Evropy a Asie, ačkoli původně pochází z Číny. Roste v různých podmínkách a má celou paletu velikostí, tvarů a barev. Tvar je závislý na ročním období, kdy se pěstuje zelenina – jarní ředkvička má kulovitý tvar, zatímco letní je podlouhlá. Daikon je japonská verze ředkvičky, která má bílou barvu a obvykle se konzumuje v syrovém nebo nakládaném stavu.

Zdraví prospěšné účinky ředkvičky

Tento druh zeleniny je bohatý na živiny a dokáže vyléčit spousty onemocnění a zdravotních problémů. Je skvělá v případě, že máte nedostatek vitamínu C. Léčí krvácení, bolesti kloubů nebo zánět zubů. Hravě si poradí se zánětem průdušek, kašlem, astmatem, nachlazením a dalšími problémy při dýchání. Pokud se chcete zbavit těchto problémů, uvařte 100 g ředkviček na litr vody. Směs oslaďte medem a užívejte několikrát denně. Doporučujeme také konzumovat syrovou ředkvičku.

Na léčbu žlučových kamenu postačí samotná konzumace ředkvičky. Každou půlhodinu snězte jednu ředkvičku. Tento postup opakujte několik dnů a velmi rychle si sami všimnete, že příznaky jsou pryč.

K léčbě chronické artritidy nebo kopřivky, uvařte 100 g ředkvičky ve vodě a přidejte trochu medu. Vypijte až 500 ml této směsi denně a zbavíte se všech příznaků artritidy. V některých případech je velmi účinný zábal z ředkvičky, které se též používá pro léčbu artritidy.

Ředkvička vám kromě vyléčení nemocí pomůže i zhubnout. Vše co musíte udělat, je mixovat 3 červené ředkvičky s rajčetem. Každý den konzumujte po ránu tento nápoj na lačný žaludek. Postup opakujte po dobu 14 dní a zbavíte se všech problémů s přebytečným tukem.

Vyzkoušejte naše tipy a rady ještě dnes. Zbavte se všech zdravotních problémů, které vás trápí, jen díky úžasné ředkvičce.

zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button