Péče o těloZdravé tipy

Domácí sirup proti kašli

Kašel zná každý, pravidelně se s ním setkáváme v zimních a podzimních měsících, kdy je člověk nachlazený. Jde o běžnou reakci dýchacího systému, snaží se vyhnat škodlivé mikroby, prach a další různé nečistoty, které se mohou v krku vyskytovat. Navíc také kašlete ve chvíli, když vás něco dráždí. To může být příznak onemocnění jako například zánět průdušek, zápal plic, astma či dokonce rakoviny plic.

Kašel jako příznak

Kašel může být dobrá věc, jelikož může jít o příznak mnoha problémů a potíží. V dýchacích cestách se můžou hromadit hleny či další jiné látky. A právě kašel je reflexní akce, která se tyto cesty snaží uvolnit a přinést tak volné dýchání. Je velmi důležité aplikovat správný lék na příčinu kašle. Konvenční sirupy proti kašli mají vysoký obsah cukru. Místo toho sáhněte po domácím sirupu proti kašli. Pomůže vám uklidnit krk, posílit imunitní systém a zbaví vás kašle.

Ingredience:

  • 1 kapka citrónové silice
  • 1 kapka kadidlové silice
  • 1 kapka mátové silice
  • 1 kapka levandulového esenciálního oleje
  • 1 polévková lžíce organického medu
  • 1 šálek destilované vody

Postup:

Vezměte sklenici, přidejte do ní silice, esenciální olej, med a všechny ostatní ingredience. Smíchejte obsah a poté můžete konzumovat. Doporučujeme konzumovat jednou denně a to na lačný žaludek.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button