Péče o těloZdravé tipy

Co se můžeme naučit na základě lunuly?

Lunula je bílý půlměsíc, který najdete ve spodní části nehtu. Je důležitou součástí lidského těla. Je velmi citlivý a někteří odborníci tvrdí, že jeho velikost může upozorňovat a indikovat některé nemoci, proto jej nepodceňujte a čas od času jej zkontrolujte.

Nemělo by proto dojít k jejich poškození, protože celý nehet může zůstat trvale zdeformovaný. I když se nehet nějakým způsobem poškodí a zbytek následně odpadne, lunula zůstává beze změny na místě, kde má být.

lunula

Co odhalí nedostatek lunula?

  • Jestliže chybí lunula u palce, může to indikovat přítomnost psychických poruch.
  • Je-li příliš malá nebo na prstě naopak není vůbec vidět, může se jednat o potíže se střevy, játry, pankreatem či o reprodukční problémy u žen.
  • Nenajde-li lunulu na prostředníčku, mohou se objevovat problémy s krevním tlakem.
  • Jestliže lunulu nenajdete na malíčku, můžete mít problémy se zažívacím traktem, které mohou být způsobovány pomalým metabolismem či velkým množstvím toxinů ve vašem těle.
  • Není-li lunula na prsteníčku, pak vás mohou trápit problémy se štítnou žlázou.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button