Péče o těloPřírodní léčbaZdravé tipy

Tato strava pomáhá ničit rakovinu, deprese a migrény

Ukázalo se, že nutriční ketóza může být odpovědí na dlouhý seznam zdravotních problémů. Ketogenní strava je taková, která mění metabolický motor vašeho těla od uhlohydrátů až po tuky. Jde o výživu, která vyžaduje, aby 50 až 70 procent vašeho jídla pocházelo z příznivých tuků, jako je kokosový olej, avokádo, syrové ořechy, pekanové a makadamové ořechy, organické vejce, organické máslo a podobně.

Ketogenní strava

Sacharidy jsou v této dietě velmi minimální, takže vaše tělo spaluje tuky. Znamená to, že ve vašem systému je málo cukru, který blokuje tělo z využití tuků ve prospěch spalování cukru. Během tohoto stavu produkuje tělo ketony vyrobené z tuků, které se zpracovávají v játrech. Jaké jsou zdravotní přínosy ketogenní stravy?

Úbytek hmotnosti

Omezení sacharidů je jedním z nejjednodušších a nejúčinnějších způsobů, jak zhubnout. Ketogenní strava obsahuje velmi nízké množství sacharidů, naopak se zvyšuje spotřeba tuků, což jemně povzbuzuje vaše tělo, aby si pamatovalo, že spoléhat na tuky jako na primární palivo, je důležité.

Pomáhá rakovině

Rakovinné buňky milují cukr, proto je i tato dieta pro vaše zdraví přínosem. Cukr v podstatě podporuje růst rakoviny a živí rakovinné buňky. To je důvodem, proč strava, která je zbavená cukrů a jiných sacharidů může být při prevenci a léčbě rakoviny účinná. Buňky nacházející se v lidském těle jsou schopné používat tuky pro spotřebu energie, ale rakovinné buňky se nemohou metabolicky posunout a využívat tuk.

V publikaci Redox Biology se objevil článek, který ukázal slibné výsledky pro rakovinu tlustého střeva, žaludku a prostaty. Podle tohoto přehledu je možno zastavit touto dietou rakovinu, změnu dostupnosti energetických procesů v rakovinných buňkách.

Chrání váš mozek

Dieta s nízkým obsahem karbohydráz a s vysokým obsahem tuku byla spojená s pomocí při jiných neurologických poruchách. Výzkum zveřejněný v Behavioral Pharmacology ukázal, že ketogenní diety mohou být účinné pro minimalizaci příznaků Parkinsonovy nemoci a Alzheimerovy choroby. Jedna studie rovněž ukázala, že pacienti s Parkinsonovou chorobou, kteří drželi ketogenní dietu, zaznamenali v průměru o 43 % zlepšení symptomů po jednom měsíci.

Studie rovněž podporují přínos ketogenní stravy pro autismus. Podle jednoho článku sdílí autismus některé vlastnosti s epilepsií a mnoho lidí s autismem má záchvaty spojené s nadměrným vzrušením mozkových buněk. Výzkum zjistil, že většina autistických dětí vykazovala zlepšení po konzumaci ketogenní stravy po dobu šesti měsíců.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button