Péče o těloPřírodní léčba

Přírodní léčba, která pomáhá eliminovat šedé vlasy

Šedé vlasy trápí mnoho lidí. Někdo je považuje za symbol moudrosti a zralosti, jiní za tím vidí znak, že se nezadržitelně blíží stárnutí. Vlasy jsou barveny přírodním pigmentem, který se jmenuje melanin. Jak rostou vlasy, melanocyty (buňky produkující melanin) přenáší melanin do každé jedné vlasové folikuly. Tím se tak jednotlivé vlasy barví.

Aktivita melaninu klesá

Vlivem věku a stárnutí aktivita melanocytů klesá, zpomaluje se a nakonec se úplně zastaví. Vlivem toho je pigment ve vlasech menší a menší. Genetika, hormony a také znečišťující látky v životním prostředí mohou tento proces urychlovat. Zvyšuje se počet lidí, kteří začínají ve svých vlasech nacházet šedé nevítané hosty i po dovršení třicítky.

Na trhu najdete nepřeberné množství nejrůznějších barev, které se specializují na krytí šedých vlasů. Pro lidské oko budou vlasy vypadat zdravě, ale chemikálie ne vždy pomáhají. Vyzkoušejte raději přírodní metody, které mohou udržovat vaše vlasy zdravé a krásné. Přinášíme recept, jak na to.

Ingredience:

  • 1 kořen zázvoru
  • 1 polévková lžíce za studena lisovaného olivového oleje
  • 1 polévková lžíce surového organického medu

Postup:

Nakrájejte kořen zázvoru a nechejte z něj pustit šťávu. Nalijte do misky, přidejte olivový olej a med. Vznikne vám homogenní směs, kterou budete aplikovat na vlasy.

Jak používat:

Používejte jednou až dvakrát denně na již vlhké vlasy. Nechejte působit asi čtyřicet minut, můžete zakrýt koupací čepicí. Poté vlasy umyjte šamponem a velmi důkladně vypláchněte vodou.

Výhody zázvoru:

  • Zrychluje růst vlasů
  • Odstraňuje lupy
  • Podporuje krevní oběh vkapilárách kůže
  • Podporuje hustotu vlasů

Olivový olej podporuje růst vlasů a brání vypadávání a šedivění vlasů. Brání tvorbě hormonu DTH (dihydrotestosteronu), který způsobuje úbytek folikul, což má za následek padání vlasů.

Naproti tomu med má silné antioxidační vlastnosti, má antimikrobiální a antifungální vlastnosti, podobně jako přírodní vosk. Je to skvělý prostředek pro úpravu vlasů a pro zastavení padání vlasů.

Metoda je zcela přírodní, pomáhá vaším vlasům přirozeně se zbavit šedých vlasů. Nejsou u ní známy žádné vedlejší účinky a nepůsobí škodlivě ani na vlasy, ani na pokožku hlavy.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button