OstatníPéče o těloZdravé tipy

S detoxikačním nápojem vypálíte břišní tuk a zlepšíte svůj metabolismus

Je velmi důležité, abyste zůstali hydratovaní po celý den. Voda je tou nejlepší volbou. Ovšem existují způsoby, jak si chuť vody zpříjemnit a co víc, jak dodat do těla výživu. Voda, ovoce a koření slouží právě k tomuto účelu. Vyzkoušejte i vy tento recept a kromě dobré chutě získáte také mnoho pozitivních účinků!

Jak na to?

Tento jednoduchý recept obsahuje jablka, která jsou velmi všestranná. Mají jemnou chuť, jsou nabité antioxidanty jako například katechin, phlordzin, quercetin a podobně. Ve srovnání s mnoha jinými pravidelně konzumovanými plody v USA jablka měla druhou nejvyšší úroveň antioxidační aktivity v těle. Jablka se celkově umístila na druhé příčce v celkové koncentraci fenolických sloučenin. Měla také nejvyšší podíl volných fenolických látek ve srovnání s jinými druhy ovoce.

Nutriční vláknina – v jablkách se objevuje pektin, který snižuje hladinu cholesterolu, mírní krevní tlak a podporuje trávení. Rozpustná vláknina v jablkách detoxikuje tělo a to vyloučením odpadů před tlusté střevo. To také zpomaluje metabolismus sacharidů, reguluje hladinu cukru v krvi.

Vitamín C – skutečný obsah vitamínu C v jablku je deset procent denní doporučené dávky. Jablko také pomůže, je to katalyzátor při výrobě kolagenu, jde také o klíč k hojení ran a udržuje zdraví pokožky.

Nízký obsah kalorií – kromě jiného má jablko také velmi nízký obsah kalorií

Vitamíny – jablko obsahuje vitamíny A, B1, B2, B3, B5, B6, B9, E, K a minerály jako draslík, vápník a železo.

Skořice je skvělé koření, pomáhá na mnoho nemocí a problémů. V kombinaci s jablky je tak ideální kombinací. Umí pomoci v detoxikaci a hubnutí. Jaké další účinky má skořice?

  • Moderuje hladinu cukru v krvi, zlepšuje citlivost na inzulín a to prostřednictvím antioxidačních fytonutrientů a obsahem chromu
  • Pomáhá snižovat cholesterol (LDL), snižuje rizikové faktory diabetu a kardiovaskulárních onemocnění
  • Má protizánětlivé, antivirové, antioxidační a antibakteriální účinky, funguje také proti plísním
  • Snižuje únavu, zlepšuje soustředění a náladu
  • Je bohatá na vápník, vlákninu a na mangan

Jablkovo – skořicová detoxikační voda

Ingredience:

  • 1 organické jablko nakrájené na tenké plátky
  • 1 skořice
  • Filtrovaná voda

Postup:

Nakrájejte jablko na plátky, dejte do skleněného nebo keramického džbánu. Dejte jich pár přímo do skla. Přidejte skořici na plátky jablek. Do poloviny naplňte džbán ledem a zbytek dolijte vodou. Nechte minimálně jednu hodinu působit a teprve pak podávejte.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button