Péče o těloPřírodní léčba

Odstraňte hemoroidy pomocí domácího léku z přírodních složek

Hemoroidy, nazývané také piloty, jsou cévní struktury v análním kanálu, které působí jako polštáře a pomáhají s kontrolou stolice při normálním stavu. Nicméně pokud jsou oteklé a zanícené, stávají se z nich hemoroidy. Mezi hlavní příznaky onemocnění je bolest, tlak, svědění a krvácení z konečníků. Všechny příznaky jsou značně nepříjemné a nebezpečné.

Jak se léčí hemoroidy

Hemoroidy jsou častým onemocněním, které postihuje zhruba 12% populace. Asymptomatické hemoroidy nevyžadují léčbu. Ty, které vyčnívají nebo jsou zanícené, mohou představovat problémy a je potřeba je odstranit. Nejčastěji doporučovaným zákrokem je chirurgické odstranění, které nabízí rychlé řešení a krátkou dobu zotavení. Nicméně, měli byste vědět, že existuje několik přírodních prostředků, které vám pomohou s vaším problémem. Níže vám představujeme přírodní způsob, jak se zbavit hemoroidů.

Přírodní lék na hemoroidy

Na přírodní lék budete potřebovat:

  • 10 gramů propolisu
  • 50 gramů včelího vosku
  • 50 ml. Oleje z třezalky
  • 1 lžíci medu

Smíchejte med a propolis ve skleněné nádobě pomocí dřevěné lžíce. Poté smíchejte olej z třezalky a včelí vosk. Směs jemně napařte, ať vše roztaje a pěkně se promíchá. Poté co se olej ochladí, přidejte směs medu a propolisu. Vše dobře promíchejte a uložte v lednici.

Užívání je velmi jednoduché. Každý večer před spaním namočte gázu do připraveného léku a umístěte ji na postiženou oblast. Ráno gázu odstraňte a opláchněte se studenou vodou. Postup opakujte do té doby, než váš problém zmizí.

Tipy pro prevenci hemoroidů

Vždy dodržujte osobní hygienu na vysoké úrovni. Vyhýbejte se poškrábání nebo odření anální oblasti. Zabraňte případné infekci. Pokud trpíte průjmem, pokuste se vše problém odstranit co nejdříve. Vyhněte se kořeněným jídlům a snižte spotřebu alkoholu. Používejte pouze měkký papír. Na toaletě netlačte a snažte se nechodit na WC na poslední chvíli.

Chcete-li snížit otok a zánět hemoroidů, můžete použít studené sáčky s ledem. Chlad pomůže zmírnit bolest a pomůže vám urychlit léčbu.

zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button