Přírodní léčbaZdravé tipy

Tento skvělý čaj z banánů pomáhá na problémy se spánkem

Existuje mnoho důvodů, proč zrovna v noci nespíte. Může za to např. stres, problémy v práci, doma, deprese, úzkost a nervozita. Takže, jdete-li si lehnout do postele, nemyslíte na spánek a na to, jak si odpočinete, dost špatně usínáte. Přemýšlíte, co nakoupit, jak něco vyřešit v práci, rodině,..

Neustále se stresujete, jste nervózní a roztěkaní. Spánek nepřichází, mozek se totiž nemůže uvolnit a je tak aktivní po celou dobu. To vám brání oddat se spánku.

banány

Vařené banány

Kromě stresu a dalších faktorů, které spánek ovlivňují, to můžou být také léky, které jsou příčinou nespavosti. Jsou to třeba léky na srdce, na krevní tlak, antihistaminika, léky proti bolesti, atd. To vše přispívá k potížím se spánkem. Kromě jiného mohou tyto léky špatně působit na žaludek. To vás donutí trávit mnoho času na toaletě, a tím se spánek ruší.

Přírodní lék

Nemusíte mít strach, tento lék je zcela přírodní, bez chemie a dalších látek, které se běžně objevují v lécích v lékárnách. Pravděpodobně teď přemýšlíte nad tím, jak tento lék vlastně funguje? Je to jednoduché. Banány a zejména pak banánové slupky v sobě mají dostatek draslíku a hořčíku. Hořčík pomáhá předcházet poruchám spánku. Hořčík a draslík spolu umí skvěle pracovat a napomáhají k uvolňování svalů. Můžeme tedy říci, že je hořčík ideální minerál pro relaxaci.

TIP: Ujistěte se, že máte doma 100% organické banány. Ty neorganické totiž mohou obsahovat mnoho pesticidů a chemikálií, které jsou pro lidské tělo a zdraví škodlivé. Vždycky sáhněte raději po organických banánech, u nichž budete mít jistotu, že nebudou obsahovat nic škodlivého pro vaše tělo. Jak tento lék připravit?

Ingredience:

  • 1 organický banán
  • 1 malý hrnec vody
  • skořice (nemusí být)

Postup:

Odřízněte oba konce banánů a dejte je do vroucí vody. Vařte banán po dobu deseti minut. Poté vodu posypete trochou skořice přímo do odvaru z banánů. Tento čaj pijte zhruba jednu hodinu předtím, než jdete spát. A budete se divit, jaké výsledky se dostaví. Budete spát jako miminko, získáte potřebnou energii a budete se cítit jako znovuzrození. Uvidíte, jak tento recept skvěle funguje.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button