Péče o těloPřírodní léčba

Vezměte si před spaním tento lék a odstraníte toxiny v játrech i střevech

Česnek je pěstován po celém světě, využívá se v mnoha situacích a to nejen díky své dobré chuti, ale také díky svým nesčetným léčivým vlastnostem. Jde o vynikající zdroj vitamínů A, B-komplexu a C. Česnek je také velmi dobrým zdrojem minerálů jako draslík, vápník, železo, měď, fosfor a mangan. Obsahuje také glykosidy, aminokyseliny a některé vzácné základní stopové minerály jako telur, selen a germánia. Česnek obsahuje fytochemikálie a obsahuje antioxidant allium. Ten najdete také v cibuli, pórech, pažitkách a šalotkách. V česneku najdete víc než dvanáct typů antioxidantů. A co víc, česnek neztrácí své léčebné vlastnosti a to ani během vaření.

Výhody pro lidské zdraví

Výkonné antimikrobiální vlastnosti česneku mohou být velmi užitečné v boji proti bakteriím, virům, houbám, střevním parazitům a kvasinkám. Česnek může také účinně neutralizovat účinky volných radikálů v těle a to díky svým silným antioxidačním vlastnostem a schopnostem posílit imunitní systém. Stačí dva nebo tři stroužky česneku denně a uvidíte, co všechno pomůže změnit. Při čem všem může pomoci?

Běžné nachlazení – objevuje-li se u vás nachlazení, pak vezměte jeden či dva stroužky česneku, abyste tomu zabránili. Česnek působí jako lék proti nachlazení, pomáhá zmírňovat přetížení a nachlazení, rychle pomůže v léčbě.

Antikoagulační látka – přirozená a účinná metoda k ředění krve, jde o bezpečnější metodu, než užívání aspirinu, který může způsobovat krvácení ze žaludku. Chrání tak proti trombóze – zablokování průtoku krve.

Prevence rakoviny – jejich protirakovinné vlastnosti pomáhají snižovat riziko vzniku rakoviny, zejména rakoviny žaludku a tlustého střeva.

Plísňové infekce – čerstvá česneková šťáva, kterou budete užívat vnitřně je účinná při léčbě plísňových infekcí, například infekcí nohou nebo uší u sportovců. Přiložte tuto šťávu na postiženou oblast, abyste uklidnili svědění.

Cholesterol – pravidelná konzumace česneku pomáhá snížit oxidaci cholesterolu v krvi a tvorbu plaku v tepnách. Tímto způsobem výrazně snižuje riziko onemocnění srdce.

Hypertenze – čistění arteriálních usazenin pomáhá normalizovat krevní tlak.

Cukrovka – denně jeden stroužek česneku může pomoci snížit hladinu cukru v krvi

Toxicita – sírové sloučeniny v česneku výrazně pomáhají detoxikovat krev od toxinů, olova a dalších těžkých kovů.

Peptický vřed – česnek může zničit bakteriální žaludeční parazit, který způsobuje peptické vředy.

Jak si připravit tento magický lektvar?

Ingredience:

  • 2 stroužky čerstvého česneku
  • Voda
  • Trošku medu (libovolné)

Postup:

Nakrájejte dva stroužky čerstvého česneku a nechejte je po dobu několika minut na vzduchu. Vezměte mixér nebo desku a nasekejte česnek. Díky tomu se uvolňuje allium z česneku. Nakrájený česnek vezměte na lžíci a spolu s vodou jej polkněte. Jestliže potřebujete, můžete přidat trochu medu. Doporučujeme sáhnout po surovém medu, jde o skvělý antibakteriální přípravek. Skvělé je přidat med ve chvíli, kdy potřebujete zastavit nachlazení či chřipku.

Česnek a med bude putovat po celém trávicím traktu během spánku. Pomůže to vyčistit a neutralizovat všechny toxiny, karcinogeny, škodlivé bakterie, houby, viry, cizí chemikálie a vše ostatní dřív, než mohou zaútočit a poškodit tak zdravé buňky. Sloučeniny síry v česneku pomáhají detoxikovat játra od toxinů, olova a dalších těžkých kovů, které se následující den vyplaví.

Tento nakrájený česnek nezanechává nepříjemný dech. Ráno pak vypijte velkou sklenici vody. Následně půjdete na toaletu a vaše první ranní potřeba bude mít silně česnekový zápach, to však znamená, že škodlivé látky budou z těla odstraněny.

Silná léčivá bylina

Může velmi dobře pomoci vašemu zdraví, je velkým přínosem. Doporučujeme vyvarovat se česneku spolu s antikoagulačními léky a to kvůli ředění krve. Vysoké dávky česneku mohou některým lidem způsobovat zdravotní potíže, jako například anémii, nadměrnou plynatost či průjem. Někdo také může konzumovat syrový česnek, což není nebezpečné, ovšem nedoporučujeme jej konzumovat na prázdný žaludek, protože na něj může mít neblahý vliv.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button