Péče o těloPřírodní léčbaZdravé tipy

Dejte tuto směs pod jazyk a zlepší se kvalita vašeho spánku!

Mnoho lidí se nestará o kvalitu spánku, ovšem je to důležité. Lidé mohou trpět poruchami spánku, nekvalitním spánkem. Když se však tento problém neřeší, má vliv na lidské zdraví a na první pohled „obyčejný“ spánek může v těle napáchat pořádnou neplechu. Spánek hraje velkou roli v celkovém zdraví.

Jak spánek ovlivňuje lidské zdraví

Hodně. Nedostatek spánku může mít negativní dopady na lidské zdraví. Podle studie, která byla zveřejněna v European Heart Journal nedostatek spánku může zvýšit riziko vzniku úmrtí v důsledku srdečních chorob a to až o 48%. Také bylo zjištěno, že nedostatek spánku může zvýšit riziko vzniku úmrtí v důsledku mrtvice o 15%.

Důvodem je, že spánek tělo regeneruje, pomáhá mu odpočívat, dodává mu energii. Ve skutečnosti může kvalitní a správný spánek vést k lepšímu sexu, kontrole tělesné hmotnosti, zlepšení nálady, lepšímu myšlení, lepší paměti. Umí také snížit únavu. Riziko zranění, zvýšit imunitní systém nebo odstranit možné bolesti.

Jak se dopracovat ke správnému spánku?

Spánek je přímo napojen na každodenní návyky a zdraví lidí. Rozptylovat spánek mohou počítače, televize v ložnici a před postelí, mobilní telefony, které lidé neodloží ani v posteli. To vše snižuje kvalitu spánku. Klíčem k dobrému a kvalitnímu spánku je odpočinek, půl hodinu až hodinu před spaním. Tento odpočinek můžete provádět pomocí teplé koupele, čtením knihy, poslechem hudby nebo pomocí jógy. Existuje tak mnoho způsobů, jak si dopřát klidný a ničím nerušený spánek.

Přírodní metoda

Pomoci si můžete také tímto jednoduchým lékem. Skládá se ze dvou přírodních složek a má skvělé účinky na lidský spánek. Tento lék pomůže vašemu tělo odpočívat, navodit příjemný pocit klidu a spánku. Jak si tento lék připravit?

Ingredience:

  • 1 čajová lžička himálajské růžové soli
  • 5 čajových lžiček surového medu

Postup:

Vezměte misku, ve které tyto dvě ingredience smícháte. Lék poté udržujte na chladném a tmavém místě. Ve chvíli, kdy chcete jít spát, dejte trochu této směsi pod jazyk a počkejte, až se rozpustí. Poté jděte spát.

Proč tento lék funguje?

Ve chvíli, kdy se chystáte ulehnout do postele, vaše tělo již spotřebuje polovinu glykogenu. Spánek je energeticky řízený, proto čím méně budete mít zásob glykogenu, tím těžší pro vás bude usínat a klidně spát po celou noc.  Med spouští hladinu inzulínu a ten stimuluje uvolňování tryptofanu v mozku. Tryptofan se mění na serotonin, který se následně převádí na melatonin (spánkový hormon).

Kombinace medu a soli zvyšuje serotonin, klíčový hormon štěstí. Himálajská růžová sůl obsahuje víc než 80 minerálů a stopových prvků, které pomohou vašemu tělu v různých procesech, a pomáhá zotavovat vaše tělo po celém perném dni.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button