Péče o těloPřírodní léčba

Jablečný ocet jako přírodní lék

Nedávno jsme si řekli o všestranném využití kokosového oleje a citronu v domácnosti. Není pochyb o tom, že jsou užitečné. Dnes si představíme jablečný ocet, který v mnohých případech předčí předchozí složky. Jaké jsou užitečné vlastnosti jablečného octa?

Zmírňuje příznaky bolesti v krku

Jablečný ocet má silné antibakteriální vlastnosti a eliminuje nebezpečné bakterie a organismy, které mohou způsobovat bolest v krku.

Surový med je silná přírodní protizánětlivá a antivirová sloučenina, která společně v kombinaci jablečného octa umí vykouzlit zázraky.

Ve sklenici vlažného vody promíchejte 1 kávovou lžičku jablečného octa, 3 lžičky syrového medu a jednu lžičku kajenského pepře. Lék na bolest v krku je hotov.

Pomáhá při zácpě a nadýmání

Hladina kyselosti jablečného octa je velmi podobná kyselině chlorovodíkové. To je kyselina, která vzniká v žaludku a pomáhá při zpracování potravin. Vezměte si 1 lžíci octa před hlavním jídlem nebo jej přidejte do jakéhokoli nápoje.

Zmírňuje pálení žáhy

Když tělo není schopné produkovat dostatečně velké množství kyseliny v žaludku, dochází k pálení žáhy. Pokud trpíte na pálení žáhy, doporučujeme užívat 1 polévkovou lžicí octa a trochu syrového medu.

Ulevuje při popáleninách od sluníčka

V případě, že potřebujete ulevit pokožce od sluníčka, vyzkoušejte horkou koupel s 2 šálky jablečného octa. Za pouhých deset minut získá vaše pleť zpět normální pH a začnete se cítit lépe.

Zklidňuje pleť při popáleninách

Ocet funguje skvěle při popáleninách. Aplikujte trochu látky na postižené místo a během pár sekund se vám uleví. Nepoužívejte však na otevřené rány nebo popáleniny druhého či třetího stupně.

Modřiny

Horký šálek jablečného octa s jednou lžičkou mořské soli. Toto kombo urychlí proces hojení modřin na těle. Používejte pravidelně na denní bázi.

Léčí plísňové infekce

Skvělý lék na hojení vnějších infekcí. Napočte vatový tampon do octa a otírejte postižené místo zhruba 30 minut každý den, než se vám uleví.

Zmírňuje bolesti svalů

Po dlouhém a náročném dni je potřeba ulevit svalům. Smíchejte lžici jablečného octa s vodou a omývejte problematické oblasti. V případě bolesti celého těla si dopřejte horkou koupel s dvě šálky přírodního zázraku.

Svědění

Namočte vatový tampon do octa a otřete místo, které vám nedá spát. Za chvílí vše přestane na dobro.

Citlivost na inzulin

Jablečný ocet pomáhá tělu správně pracovat s glukózou a regulací hladiny cukru v krvi. Stačí si dopřát lžičku octa ve vlažné vodě po jídle a hladinu cukru bude optimální hladině.

Čisté nosní dutiny

Ve sklenici teplé vody rozmíchejte ocet a pomalu vdechujte páry, které vám uvolní ucpané dutiny.

Lymfatické uzliny

Pro průchozí lymfatické uzliny smíchejte jablečný ocet ve vodě s citronem a vypijte obsah sklenice. Podpoříte tím správný tol krve a čisté lymfatické uzliny.

Nárůst energie

Malá dávka octa je přírodní energetický nápoj. Pokud máte nedostatek energie, rozhodně si dopřejte lžičku.

Žaludeční nevolnost

Existuje mnoho příčin bolesti břicha a žaludeční nevolnosti. Jedním z účinných prostředků při léčbě je jablečný ocet. Kombinujte 2 lžíce jablečného octa, 1 lžicí citronové šťávy a 1 lžicí strouhaného zázvoru. Pro lepší chuť můžete přidat med.

Únava po cvičení

V šálku vody rozmíchejte lžicí jablečného octa a ihned sklenici vypijte po cvičení. Alkalizujete své tělo a eliminujete kyselinu mléčnou. Navíc obsahuje směs aminokyselin, které jsou ideální pro regeneraci svalů a svalové únavy.

Kvasinkové infekce

Po užívání antibiotik mnoho žen trpí na kvasinkové infekce. Pomocí přírodního léku se můžete zbavit těchto problému. Dopřejte si teplou lázeň s 1 a půl šálkem jablečného octa. Relaxujte ve vodě zhruba dvacet minut.

Lék na alergii

Jablečný ocet je účinný přírodní lék na alergii. Pomáhá zklidnit otoky a bolest v krku. Léčba je jednoduchá, stačí smíchat sklenici vody s jednou lžičkou surového organického medu a jednu lžicí jablečného octa.

Svalové křeče

Mnoho lidí využívá jablečný ocet pro zmírnění svalových křečí. Masírujte postiženou oblast rukama namočenými v jablečném octu a úleva se brzy dostaví.

Podporuje hubnutí

Ocet je skvělý pomocník při hubnutí. Před každým jídlem si dopřejte ½ polévkové lžíce jablečného octa ve vlažné vodě a díky tomu potlačíte chuť k jídlu.

Detoxikace jater

Očistěte svá játra 2 lžícemi jablečného octa s šálkem teplé vody, kterou vypijete před snídaní.

Lék na Dnu

Pokud vás trápí Dna, jablečný ocet je jeden z nejlepších přírodních léků. Ocet odbourává kyselinu močovou, která se hromadí v kloubech a způsobuje dnu. Sklenice vody a 3 lžíce jablečného octa vás dělí od pevného zdraví.

 zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button