Jídlo a stravováníPéče o tělo

Jak na hubnutí? Řiďte se základními pravidly

Zhubnout není snadný úkol a to zejména, pokud chcete shodit několik desítek kil. A však nic není nemožné. Stačí být konzistentní a držet se svých cílů. Pokud budete postupovat podle níže uvedených pravidel, mžete ztratit až 1,5 kg za týden a celkově shodit 6 kg za pouhý měsíc. Postupujte podle pokynů a získejte tělo, o kterém jste vždycky snili.

9 pravidel k vysněné váze

Pravidla jsou jednoduchá a nevyžadují příliš mnoho. Jediné co budete potřebovat je pevná vůle a odhodlání vytrvat. Jdeme na to.

Pravidlo 1

V první řadě přidejte celá zrna do svého jídelníčku. Konzumujte vysoce kvalitní potraviny a nepočítejte zbytečně kalorie. Vyhněte se průmyslově zpracovaným potravinám a rychlému občerstvení. Dopřejte si přírodní cukry namísto sladkostí a přidejte do stravy nějaké libové bílkoviny.

Pravidlo 2

Vyhněte se přejídání – to není nikdy dobré, bez ohledu na to, jak zdravé jídlo to je. Jezte střední porce. Polovina talíře by měla být plná zeleniny. Jediné co potřebujete, je ½ šálku celozrnných výrobků denně a 100 gramů libové bílkoviny (kuřecí prs, bílé ryby nebo steak). Postupujte podle těchto pokynů a během jednoho měsíce zhubnete až několik kilogramů.

Pravidlo 3

Vaše jídlo by mělo vždy obsahovat zdravé tuky. Tyto tuky jsou plné energie a zároveň nezasahují do hubnutí. Chcete-li přidat zdravé tuky do svého jídelníčku, jediné co musíte udělat, je přidat lžičku olivového nebo kokosového oleje či lžíci lněného semínka do svého jídla a koktejlů. Avokádo je také skvělým zdrojem zdravých tuků.

Pravidlo 4

Nealkoholické limonády, alkohol, „100% přírodní šťávy“ plné cukru a podobné nápoje jsou vaši nejhorší nepřátelé. Obsahují příliš mnoho cukrů a prázdných kalorií, které vám brání v hubnutí.

Pravidlo 5

Kromě zdravé výživy budete potřebovat také pohyb. Zaměřte se na aktivitu, při které spálíte zhruba 500 kalorií za jeden trénink. V kombinaci se snížení kalorií ve stravě o 750 až 1000 kalorií můžete dosáhnout svého cíle.

Pravidlo 6

Při cvičení se zaměřujte především na kardio, které spaluje nejlépe kalorie. Začněte s nízkou intenzitou cvičení a postupně navyšujte. Na začátku bohatě postačí 30-45 minut chůze třikrát týdně. Prodlužte dobu trvání postupně v průběhu několika týdnů a poté změňte zaběhlou rutinu na běh či plavání.

Pravidlo 7

Jakmile zvládnete kondiční trénink, je čas přejít na intervalový trénink. Tento druh cvičení v obě zahrnuje střídající krátké a intenzivní cviky. Začněte zahřátím a poté sprinty a 20-30 minutovým tvrdým tréninkem. Intervalový trénink je nesmírně efektivní pro hubnutí.

Pravidlo 8

Po několika týdnech můžete přidat silový trénink do svého programu. Vše konzultujte s trenérem pro dosažení nejlepších výsledků. Pokud nechcete chodit do posilovny, opakujte sadu cviků pro všechny svalové skupiny 8-12 krát denně, ale nikdy ne po sobě jdoucích dnech. Můžete si vybírat mezi kliky, dřepy, angličáky a celou řadou dalších cviků s vlastní vahou. Jakmile zvládnete tyto úkony, přidejte činky pro větší výzvu.

Pravidlo 9

Sedavý životní tyl ničí vaši postavu, takže zůstaňte co nejdéle fyzicky aktivní. Jděte na procházku, zahrajte si bowling s přáteli nebo naplánujte výlet. Dokonce i tanec vám pomůže zhubnout. Ať už si vyberete cokoliv, důležité je se hýbat.

zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button